[又一單] 飛鵝山士多放養貓被人取走 其聲稱已向主人確認遭棄養 主人稱絕無此事

1001 回覆
457 Like 17 Dislike
八號波上山頭補住d貓

我就唔7信喇
只有漁護,衞生署同差佬有權捉走寵物
就算真係虐畜都只可以報警
唔喊至奇
八號風球出街執貓?仲要唔係樓下執到?
老細其實到而家都未必知隻貓有人實際攞咗 可能仲傻更更去附近d涼亭搵
佢有人通知嘅會知啦當然
但佢由隻貓被人攞咗到條女出po前 唔知隻貓發生咩事係正常
當下因為放養唔喺隻貓身邊 咁都可以被你話棄養
會唔會太唔make sense
我唔多信八號風球隻貓唔識搵遮頭啦, 啲雀都識啦咪玩啦
講到八號風球好似大洪水咁, 驚隻貓俾水沖走, 分分鐘隻貓野外求生仲勁過人
平時啲人捉流浪貓主要都係驚佢地受傷e.g. 近馬路/同埋無啖好食啫
老人家無用fb 然後叫人聯絡佢
hi貓異工
明眼人都知佢想被人搵到嘅意欲係幾大
黐撚線一唔岩聽就屈我係義工
個臭閪del左個post
佢柒過一次 https://lih.kg/uEEMumX
#280 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
隻貓本身有士多做基地,成日食好野仲要有一班人自動請櫻睇住佢健康,點會有事。點睇都一定好過困係偷貓賊個豆澗單位同幾條友另外個隻原住民貓迫,食d垃圾糧
我每日樓下都見到有個街童喺公園玩唔返屋企,8號風都仲見到佢喺公園玩,我係咪可以執佢返屋企養
希望士多老細攞返隻貓啦最後

條女輸曬㗎啦
原主人明言非棄養 希望佢自己交返出黎 廢事報警解決 有法律後果啦
玩完
條女删左Po
你都柒完啦
個tone仲好撚閪同貓異工一樣
啱啊...隻貓身光頸靚+冇病冇痛+唔係幼貓, 真係唔捉好過捉
我諗隻貓好難會慣
MK妹義工
貼條臭西街招啦,人渣來
你係臭雞Man Shan Lam條狗公fd咋?
八號波上飛鵝山打野戰再偷人隻貓嘅契家佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞