[又一單] 飛鵝山士多放養貓被人取走 其聲稱已向主人確認遭棄養 主人稱絕無此事

1001 回覆
457 Like 17 Dislike
@有神快拜
你依家話重點要點監督貓異工喎
又滑坡懵撚
我話奴工署要監督拖糧就等於佢無其他責任?講拖糧要講埋其他部門做咩?
佢平時應該唔係好肯出錢落貓度先講得出呢句

因為比着佢應該唔會捨得出錢帶隻貓睇醫生
所以覺得樓主好偉大
風向十分成功,下個po再戰
個討論點應該係:小朋友被傷害可以搵社福機構處理,貓義工有冇權利去代替公權力「拯救」可能處於險境既貓?
我諗大家憂慮既都係佢地冇身份冇資格咁做,同埋有咩準則咁做?而唔係應唔應該咁做

邊撚度重點係監督貓義工呀懵撚
我夠係指出事實話佢係依個po度講嘅野正確亦同佢本身係咪虐狗無關係所以唔構成同虐狗撚圍爐呀 你睇唔撚到咋嘛懵撚
又黎,屈人帶風向 不如連登改名做一言堂討論區啦,唔同意見就無視,一係唔回屈人帶風向
我咪話唔係無但係要有準則去監督佢地囉
所以貓義工已經成為動物警察,公權力既一部份,佢地做咩都岩,完
你唔撚知人地話鳩你知佢係虐狗撚你就起晒鋼定係唔講等你繼續同條友圍爐你會舒服D?
你咪又係要人buy你意見大家講咁耐野你都係睇唔明怪得邊個姐
same same 啦,你又咪無視唔同意見

CLS公司 放養開住開唔知幾多萬呎 鍾意去邊就去邊 又有人喂 無啦啦被人捉撚咗返去困住叫俾幸福佢
所以你話我知佢係咪虐狗撚我唔想知又關我咩事姐成個管家佬咁
8號風人都有危險 如果係事實
隻貓俾條女帶走又合理喎
貓係生命 唔係物品
鄰居打到個仔仆街 唔通又唔理咁解啫
你攞人同畜生黎對比
公權力介入就唔需要私人「救/偷」貓架啦,監督條撚咩
定你係左膠大愛撚貓異工呀?
駁唔到係度膠化人地論點,好肉酸。
香港政府:填海冇問題 d海豚自己會遊走
人地根本就無真正證實過主人8號風球放養隻貓
就算有懷疑係咪都要問聲先?
唔BUY可以駁,唔撚係無視/貼人標籤/膠化人論點囉
不過你呢類人都係同你意見相同既話幾無理幾無稽你都會撐架啦
一句講曬佢覺得自己理直氣壯既做咩要還貓
身有屎炸掛
仲要放上山都唔直接放返去士多
勁on9
想知你個論點係成支持立動物警察,跟住??你又唔講又係咁重覆又重覆你第一個論點
我見到虐狗撚就狙擊又關你撚事咩唔係針對你你又起晒鋼怪得邊個?
動物警察介入同異工做異工無衝突架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞