[又一單] 飛鵝山士多放養貓被人取走 其聲稱已向主人確認遭棄養 主人稱絕無此事

1001 回覆
457 Like 17 Dislike
死雞撐飯蓋
講到8號風上山,當你真係好心暫養下咪算,知道係人地隻貓就好比返人啦 仲嘈
哇,好一句我係覆你但係我又唔撚係覆你既句式反駁
我唔會執隻有頸圈嘅貓囉
同埋有人話我知隻貓有人養唔會死撐
我見有個好勇,咁多貓異工圍爐都入去直屌個樓主

完全認同,無事無幹拎走人地隻貓=偷貓
有危險 = 應該救
重點係件事真相係點

不過你唔幫手屌貓異工就會比人貼標籤你帶風向/大愛左膠/貓異工/條女本人/條女契家佬
你狙擊虐狗撚咁覆我個msg做乜姐
上面又唔係你覆過
點解條片係見到佢放返去士多既定係有其他片?
係咪到你玩無視???
重點係真相定係咩架一時一樣
個po已經有人俾曬證據證明個八婆講大話啦
係都唔爬文
跟住咪會有透明公開程序監督有冇虐待動物或者不當養殖
有人覺得有問題可以去搵公權力介入,冇「私人行動」亦唔會有呢D「係救貓定偷貓」既討論出現囉
有公權力介入仲私人行動咪可以大大聲屌佢唔搵警察私鳥囉
唔BUY可以駁,唔撚係無視/貼人標籤/膠化人論點囉
不過你呢類人都係同你意見相同既話幾無理幾無稽你都會撐架啦
好似條女條片明明放返士多,但又話佢原地放回

不過點敢提出質疑,提出質疑就係帶風向/貓異工/條女本人
咁你應該要早d講而唔撚係講到好大愛咁去攬撚住哂d貓異工,但現況係你既說話都係攬撚住d貓異工,因為冇公權力,而貓異工既行為代替左未有既公權力,所以佢地行為幾過份都好都係可以原諒既對象?我係提問,唔撚係塞d字入你口
見有人同虐狗撚討論動物警察唔可以提聲?你唔想知下次就講明叫人唔好回你阿嘛
你自己諗清楚先再講啦訓醒未呀
私人機構有受監管有約束力有唔同管理方式
我唔覺得私人行動有問題囉
有社署係咪就可以ban出面啲慈善機構?
我前面一路有講無事無幹拎人隻貓=偷
原來連少少質疑都唔可以有,唔係就係死攬貓義工

我就完全認同前面巴打講,冇野拎人隻貓就係偷,係錯
但如果有危險就應該救
如果佢係士多執咪係返原地放係士多囉
而家又「我唔覺得私人行動有問題囉咁你係支持定唔支持貓義工呢?
佢要唔支持就唔支持架啦提乜姐
條女一開始個po直頭係問人想養佢但係要隔離咁款可以點做,而唔係比人知佢講大話先話自己會還貓,條女個起點唔想還貓
貓異工既角度:總之我為隻貓好 強姦打劫都冇問題
爬文啦,D人話條女就咁放返隻貓上山冇聯絡返主人 捉字虱好好玩?
你真係有閱讀障礙
你邊撚度睇到我ban私人活動呀
我不嬲都係話啲貓異工一時一樣無準則呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞