[又一單] 飛鵝山士多放養貓被人取走 其聲稱已向主人確認遭棄養 主人稱絕無此事

1001 回覆
457 Like 17 Dislike
係呢件事上我唔明囉
唔好話8號風球啦
出面橫風橫雨號時候 唔係應該都要睇住佢咩
8號風球 唔理佢 算唔算比自由佢
所以「放養」其實都幾屈機
又可以同人講隻貓係佢既
有事又唔駛上身
到時有病要睇醫生又可以同人講「關我咩事,街貓黎之嘛」
人地外國養貓一向都係咁養,有貓門自由出入

大把貓病到甩皮甩骨又唔見佢執返屋企?
咁你平時夠自由出街夜晚可以返屋企咁你係咪流浪漢啊
咁姐係你父母係放養緊你?
當然,您圈養啊?
其實你只要留意下,坊間有好多機構都會收編好多你口中所講甩皮甩骨既貓貓,而且有出領養,問題係唔會有人想領養囉
咁我父母好少少,最少打風果陣肯比我入屋訓
幾號風球呀?1 號定8號呀?條女一定係8號風球橫風橫雨咁果時上飛鵝山,又執到隻貓啦。諗起都感動有冇隻貓濕晒係山上面啲相呢?好人好事一定要廣傳啦
仲諗?即做啦
你有張隻貓濕晒身係山上面嘅相,我先做到嘢架嘛。
佢同黨留左言,一開頭話自己渣車咁岩經過見到條女救緊隻濕身浪貓,講講下自爆一早識條女,個日用車接應條女運貓走
唔駛啦,第時出領養po果陣你幫手分享就得,好人一世平安
8號風球人可能覺得危險既貓貓狗狗純粹覺得大風左
平時話條街驚比車撞偷貓都算,而家人地隻貓本身通山走,個山有獅子定大猩猩?
原來貓狗係咁諗 明白了
隻貓有人養有頸圈做咩要領養?梗係8號風球太大風吹走咗個頸圈啦。

我係街邊見個女仔生得楚楚可憐,係咪又可以帶佢返屋企再困佢係籠入面?佢係籠入面叫同喊都好困擾我架,我都係好心怕佢無飯食啫
咁如果隻貓係放養嘅 貓貓比車 車親主人又岩唔岩
有頸圈但係又係比人執左,唔駛問咁一定係條女偷左隻貓,咁你仲唔報警?
連登:「我睇唔到,我唔知,總之一定係異工唔岩」
衰啲講,要咁多掩飾,即係自覺做咗啲衰嘢啦
專登用車車走
會唔會係一早謀住隻貓㗎
我又唔會話一定係偷嘅,咁大個人有腦識得分析唔可以聽晒一面之詞。先唔講佢有冇偷,話唔定隻貓走失咗,你執返去養住先係無錯。但係人哋講到明隻猫係有主人,都唔肯還。咁就有問題囉
我睇fb個post 入面有啲相又好似係無頸圈嘅
咁點證明隻貓係佢
有晶片?
人地講就係?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞