[又一單] 飛鵝山士多放養貓被人取走 其聲稱已向主人確認遭棄養 主人稱絕無此事

1001 回覆
457 Like 17 Dislike
屈機
我每日三餐都食㗎!報狗拉我囉
上面d野跟哂你口水尾講你又無啦啦轉立場?你又唔係又有概定立場係度「標籤人」??
人同動物本身就兩樣嘢嚟 更何況佢係一隻成年貓 放養個成年人佢會唔會唔識求生
隻貓起碼智商高過你先
人地落雨識返歸避雨
因為知道有人睇住
依家你老豆老母無啦啦捉你入房以後唔比你出黎你又會點?你成年人黎架啦喎
放養撚應該會話係有3個似你咁既貓異工,總之放養冇問題
講返你做既事咋on9仔,面對下啦
我唔食野生㗎!淨係食人哋屋企養開既
好威威
過陣又淆底話自己玩膠
條友講到啲動物係野外活動咗幾年都係弱智咁見到落雨會眼琼琼咁棟係度唔郁有野整佢唔會反抗咁何況通山嘅山友都識佢咁滯
放養當野生?
你前面唔係屌人偷貓屌埋一份架咩?
咁點解會比人捉到3次
係好威㗎!比哂圖你都唔報狗拉我既?怕咩?
跟緊你思路,大家一樣柒左都要係地度拿返渣沙
所以咪多得條女偷貓囉
咁耐以黎乜事都無
依家黃咗拜佢所賜啦
你呢條柒頭咪依家口響響
過排驚比人起底又喊晒口話自己玩膠
咩叫幸福
動物本來就生活係野外
隻動物走出街根本唔會覺得自己不幸
嗰度仲要係山
有得通山跑有個家保證有飯開隻貓不知幾幸福
吹到走出去會死咁
依家隻貓遇到最大嘅危險咪係會比你班貓義工捉走囉

貓根本係本馴化動物
放養先係人貓最健康嘅相處之道
貓需要好多自己空間
更莫講依家都市寵物貓十隻九隻都痴肥
我有養貓都係咁話
有錢我都買村屋等啲貓有多啲空間可以走動
我放養當係野生㗎啦 有咩問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞