[又一單] 飛鵝山士多放養貓被人取走 其聲稱已向主人確認遭棄養 主人稱絕無此事

1001 回覆
457 Like 17 Dislike
姐係八號波 小朋友出街玩都無咩問題
有,偷貓再搵人「領養」嘅貓異工煩好撚多
拐子佬都係收咗錢就算,貓異工仲要查人家宅再嫌三嫌四
真係照顧得好,就唔會每半個鐘嗌一次,喺個籠度嗌足成晚啦
又偷貓
事實上,你點肯定?士多對隻貓好唔好係唔確定既事咁用如果呢個字又點?
事實上放養就係會縮短貓既life expectancy, 一有意外就係咁先,反而想知你地有邊個反駁到呢點?
至於隻貓放養會開心d呢一樣野根本不可測,你點樣去肯定隻貓係開心定唔開心,呢啲都係主觀既野,唔理性既又係邊個?講2句就diu9人真係好威威
人地放養係人地決定既事
偷貓又另一件事 唔好合理化你地貓異工偷貓既行為

大把支那仔放養 你會唔會偷左人個仔
你係咪真係有養過寵物 咪鳩up啦
隻貓樂唔樂意出去有眼睇
照應得好放有咩所謂姐
放養貓有外在危險可能會影響身體健康

屈隻唔鍾意stay indoor嘅貓
困係屋企大壓力一樣引起健康問題

你又點肯定隻貓一定圈養最好最安全?

既然你覺得係主觀野咁人地貓主做咩決定關你咩事?
大把賤種偷貓扮執貓啦
事實上佢就係偷野,反而想知你地邊個反駁到呢點?
同埋放唔放養都唔關偷貓賊事啦
隻貓係士多老闆既個人財產 你拎咗人地隻貓 咪即係偷野 做賊都咁大聲
貓唔係人類 唔好拉埋黎講
香港人自己做開籠入面嘅生物
就覺得要困住啲動物先係有愛心

去外國住一排
就知好多人都畀隻貓自由出入
但同樣關心自己隻貓睇實佢有冇病痛
畀足飯亦有晒shelter
佢自己都講隻貓一困籠就叫
重會撞門 好明顯就唔鐘意困住 比翻隻貓人啦
好多入屋浪貓情緒都有問題
唔明點解一定要捉入屋養
為貓貓好就唔好亂捉啦
仲要有頸帶
你用人類角度去諗 緊係有弊處 隻貓中意放養唔得既 點解貓唔可以有自由自在既生活 ?
條女講野真係好單單打打
全世界得佢地最識養貓
大把士多都係半放養貓隻啦,因為貓天性都係鐘意出去。
貓唔駛天文台都知到打風,係人先咁廢。
仲有好多浪貓一入屋太大壓力會病
本身已經可能免疫力差
再發出黎加上照顧不足搞到出曬事先去睇醫生
又或者係啲異工死攬住啲貓唔放
搞到啲貓遲遲去唔到歸宿
你諗下每日得兩三個鐘放風
又要地方唔大又同其他浪貓爭野玩
仲有人夠膽講咁樣好過俾啲貓周街走

我心諗佢地連貓都未顧掂就諗住困住啲貓
仲要滿口惡毒言論 咁黑心咒人
我唔覺得有幾好過放養囉
cls
打風仲上山
自己又係on 9 拿完人隻貓,又post上網扮執jm9
條臭閪精神病架
連登都大把呢d貓撚
偷完劫完貓狗仲話自己救佢一命
又係你地自己話隻貓本身喺山上面生活得好地地,原地放回又要屌?咁要放邊好
如果隻貓真係士多既,咁佢實識路返去啦,駛我地擔心咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞