[又一單] 飛鵝山士多放養貓被人取走 其聲稱已向主人確認遭棄養 主人稱絕無此事

1001 回覆
457 Like 17 Dislike
你唔俾得人插嘴早講嘛
下次係留言度架個簽名叫人唔好回覆啦
繼續慢慢同隻虐狗撚圍爐啦blair姐
算吧啦
根本成個連登就係班仇貓撚係度圍爐
唔岩聽就屈你係義工
就返今次依單野
佢地成個po淨係屌條女
根本都冇care過隻貓
難聽啲講,第時隻貓有意外佢地又咪睇唔到聽唔到
你連類比都唔撚識喎 同埋你一個問題都無答過我

咁你唔係有心討論我叫你過主有咩問題?

咩姐姐聲啦 我係你契哥呀
我屋企有幾隻貓
係咪講嘅嘢唔啱你心水就係仇貓撚
係唔認同佢講無數個大話去偷人哋隻貓
仲有隻貓困籠咁不安就係因為佢放慣咗
唔好不斷套自己嗰一套喺隻貓同主人度啦

都係嗰句啦
見到人哋教小朋友嗰套唔啱你心水
係咪又要拐咗佢?
你又唔係係現場觀察過主人
你又唔知隻貓有幾醒
又唔知平時幾多山友照顧

你憑乜話主人放養佢係危險?
我又知人地隻貓生活習慣係點?
係,唔岩聽就話貓義工大愛左膠 仲要回一句就話帶風向
呢個post睇到班友係度同d虐狗撚/貼貓肉撚圍爐圍得好撚開心
有人分享d不幸新聞就屌鳩你幸存者偏差
咁你又係咁走黎留言?似上次群貓會個單咁呀ma,返個gp度圍爐捉貓囉,所以偷隻貓去個“所謂”好既地方呢個行為就一定岩?連登仔一定,必然,絕對 係最唔care d 貓既生死,冇例外
睇完條女同班護航fans嘅留言之後
我正式宣佈大家以後打風落雨可以隨街捉動物返屋企養!
有頸圈/繩嘅除左佢就得
見一隻捉(救)一隻,你我有責
我見你同一個支持虐狗既人講動物警察咁有趣咪叫下你起底,你起晒鋼咁搞笑叫認真討論?
都係果句,如果回你令你咁反感既
你唔俾得人插嘴早講嘛
下次係留言度架個簽名叫人唔好回覆啦
你真係做得出大把人留TG乞貓
下個po見
專門去人哋舖頭捉
記得有理冇理都講明係人哋棄養
又話呢度嘅人人仇貓
到有人想養貓又話人乞貓
真係好難觸摸呀
無計,貓唔係狗,無得迫
唔岩心水還唔岩心水,有生命危險還有生命危險
如果真係八號波仲放養都幾撚危(話唔覺得既可以放自己小朋友出去玩)

個討論點應該係:小朋友被傷害可以搵社福機構處理,貓義工有冇權利去代替公權力「拯救」可能處於險境既貓?
我諗大家憂慮既都係佢地冇身份冇資格咁做,同埋有咩準則咁做?而唔係應唔應該咁做
所以係咪每次留言要起底先覆?佢要反駁動物警察個cm就會反駁架啦

你插啲早咁on9點同我果啲姐
答黎答去都無應過我問題我先反感姐
咁我叫你應我黎做乜姐
係咁跟人口水尾污糟邋遢

邊個起鋼先呀我覆你幸存者偏差姐
你反感咪講下點解唔係幸存者偏差囉
你答唔到喎
所有視線範圍內見到嘅貓一律建議救左先
成單野都未睇過就咬定人8號波放養
你都幾搞笑架喎
問題係呢條女個回應
佢係不斷講大話
如果佢正正經經係真係溝通咗 相信冇人會插
佢一開頭話係店主親自同佢講唔要 要棄養
事實上呢?
我最鍾意睇人一巴一巴車返落自己度
例如我地share新聞,你話幸存者偏差,點解唔係被善待先係呢?你有咩根據作出呢個指控呢?
完全冇問題 我如果有小朋友會放
人地懷疑小朋友受虐都會觀察搜證咗先有行動
你話一句見到就係虐待?有咁多人出黎同你講係誤會你唔識同當事人了解咗先?偷貓依個行為真係應該係貓異工嘅權力範圍之內?
如果
你盲?
定理解肥佬?定係呈分試都未考呀?
你自己問咗心講依樣野個目的係咩先啦
你咪係認同果個人個comment囉

又唔見你po俾貓異工無理偷貓嘅新聞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞