[又一單] 飛鵝山士多放養貓被人取走 其聲稱已向主人確認遭棄養 主人稱絕無此事

1001 回覆
457 Like 17 Dislike
你真係幾蠢,點極都唔明
咁又係,邊有咁撚多不幸事件
全部都幸存者偏差
你成日講如果如果,事實就係條女啲大話比人篤穿哂但你都仲信佢
人哋見你咁恨免費貓送你養姐

唔肯還俾人
+
店主放養開覺得無所謂

≠人哋係棄養囉
仲有,如果佢係真係擔心生命危險,會唔會係講到邊度執就邊度放返低呀?
冇問過就係
完全冇撐過條女,你地好鍾意幫人笠帽再打稻草人
我係講緊有d不幸事件唔係樓上講既幸存者偏差
點解d人會覺得天氣差d動物仲會企定定俾風吹俾雨淋咁on9,你都識搵地方避雨啦,d放養貓係隨時可以返返店主屋企架喎,你估佢地唔識揀咩

唔好拎野生動物黎講,放養開既動物已經比起足不出戶係屋企既動物醒好多倍啦。駛乜d人無啦啦『咁好心』捉返屋企拯救佢地呀?

人地明明生活環境係成個山頭,無啦啦俾你捉9左去住『劏房』
比盡你正常香港人咪得1千呎唔夠既屋企,同禁錮冇咩分別
d貓貓狗狗平時明明跑下山撚下d昆蟲,而家就要係屋企俾你撚
幾錢?
好慘全部流浪貓
你報狗拉鳩我囉明明就係一張玩膠既圖
懷疑免費 八號波上飛鵝山…
有d人真係唔識咩叫尊重,香港特別多,靜係識諗自己agenda

- 隻貓係有人養,鐵一般時實
- 人地鍾意放養,人地自由,只要無虐待隻貓,關你咩事?可能佢覺得咁樣隻貓先最開心呢
- 你可以唔同意人地養貓方法,但咁樣唔代表你可以唔問人就私自拎走隻貓,咁係偷
咁應該係咪要立法有動物警察?講完去返個位既原點,但係你又打稻草人屌佢同虐狗人士圍爐
做乜成日想洗底,是但search下你個名都大把野睇
食得唔好嘥
一路都話要成立動物警察,公權力去介入,標準同程序都公開透明就最好

搞清楚,我就冇屌佢同虐狗人士圍爐既,你可以拉返上去睇不過係條友起晒鋼姐
佢條片係放返去士多喎?
又話講個制度先啱?依家咪話撚咗你地班大愛撚係幸存者偏差所以一見到有同類型生存嘅動物就要偷囉所以咪話俾你知應該要有人監督貓異工囉唔講spca會啪動物 人地有曬guideline例如探訪/現場視察評估之後再救動物有無出現過偷貓/事後不理/抹黑受害人嘅情況?根本就係啲不明嘅貓舍同貓異工為所欲為權力過大鍾意就俾返隻貓人唔鍾意就唔理聲大夾惡一啲準則都無 又或者係完全無制度阻嚇貓異工濫權/損害其他物種eg流浪狗

不過睇死你都係淨係識9up架啦因為你一啲都無正面答過我問題
個point佢想屌既係,佢班異工做哂動物警察咪有公權力咁你班
人就咪再指手劃腳話佢地偷嘢同搶嘢囉
佢話我無同佢圍爐我真係笑出聲
自己都唔知自己講過咩

我最鍾意睇人一巴巴車落自己度
又塞字入人個口
冇屌你同虐狗撚圍爐,講你知你就起撚晒鋼訓醒未呀blair姐?
你都用如果啦,唔係same same 咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞