犬隻訓練師 我問你答

690 回覆
56 Like 4 Dislike
隻狗成日想衝出門,而家住地下村屋 花園又未整 有時佢會跑到去勁遠 隔離村
叫極佢都唔會返黎 又中意同陌生人玩 跟陌生人走 點搞
見到人食野就吠你,要你比野佢食,你唔理佢繼續吠,好喇,比零食佢食完又吠過,點先可以要佢唔吠,其實都係想有啖安樂茶飯食姐。。。貴婦黎
求救呀巴打

有冇喝過佢?有既話冇效有兩個原因,一係服從性唔夠,二係你唔識喝,要教下佢服從訓練,同埋你要練下點樣喝

喝過 ,不過都無乜用,可能寵壞左,點訓練??叫佢sit同手手都識

嚴格黎講sit同手手唔係服從,係從行街同屋企佢都聽你話,例如行街佢跟住你,永遠係你腳邊,你停佢就停,訓練方法可以加我telegram在教你
隻狗成日想衝出門,而家住地下村屋 花園又未整 有時佢會跑到去勁遠 隔離村
叫極佢都唔會返黎 又中意同陌生人玩 跟陌生人走 點搞

平時有冇行街?行幾耐
隻狗呢幾日發情
對住嘉情係咁騷擾

請問如何是好
我隻狗6個月大 突然間好曳
無人係屋企果陣就會跳上梳化 跳上枱 咬哂啲野落黎
又成日唔屙尿落尿兜 明明以前都識
每次返到屋企見到咁亂真係好撚慘
我又唔想成日困住佢 有冇方法令佢無咁曳
隻狗呢幾日發情
對住嘉情係咁騷擾

請問如何是好

你推開佢,霸返個主導權
屋企隻teddy好蠢,一個order教嚟教去都唔識,hand hand教咗成年都係兩隻一齊遞俾你 點算好?要點教佢會明得快啲
出左幾次街不受控制
有時行有時唔行
應該點

令佢注意你多d,可以用零食或玩具

有機會係分離焦慮症,以前係咪成日都痴住佢攬住佢
屋企隻teddy好蠢,一個order教嚟教去都唔識,hand hand教咗成年都係兩隻一齊遞俾你 點算好?要點教佢會明得快啲

你講下你係點教,可能係教法出問題
見到人食野就吠你,要你比野佢食,你唔理佢繼續吠,好喇,比零食佢食完又吠過,點先可以要佢唔吠,其實都係想有啖安樂茶飯食姐。。。貴婦黎
求救呀巴打

有冇喝過佢?有既話冇效有兩個原因,一係服從性唔夠,二係你唔識喝,要教下佢服從訓練,同埋你要練下點樣喝

喝過 ,不過都無乜用,可能寵壞左,點訓練??叫佢sit同手手都識

嚴格黎講sit同手手唔係服從,係從行街同屋企佢都聽你話,例如行街佢跟住你,永遠係你腳邊,你停佢就停,訓練方法可以加我telegram在教你

巴打telegram 係咩
求救呀巴打

chw hk
我隻狗4歲
出街成日搶繩 有時會想撲人
見到狗更加興奮失控 但唔知佢想玩定咬人
有冇咩方法教到?
佢出街連平時鍾意既零食/ 玩具係面前都唔會理
我隻狗4歲
出街成日搶繩 有時會想撲人
見到狗更加興奮失控 但唔知佢想玩定咬人
有冇咩方法教到?
佢出街連平時鍾意既零食/ 玩具係面前都唔會理

主要係主意力唔係係你到,都係加我telegram我再教你點搞
求救呀巴打

chw hk

揾唔到wo 巴打

佢真係特別痴人 有咩方法解決
求救呀巴打

chw hk

揾唔到wo 巴打

hcw_hk先岩

佢真係特別痴人 有咩方法解決

主人同狗分開訓
做一個扮出門口既練習,一開頭出去5分鐘返黎,冇事既就慢慢加時間,每次返黎都比佢食下零食
2隻細狗仔 一隻全家都好錫佢
天之驕子 搞到佢極霸道 , 食野個陣另一隻都唔敢食 ( 驚比霸道個隻打)
耐左怕佢個隻變左擔走啲狗糧去另一邊食。 有冇方法令佢冇咁霸道

佢識去廁所 。 但經常屋企冇人個陣係梳化邊屙尿已經11歲 點改點教? 係咪落街多啲其實改善到?

日日飲超多水 去廁所又多

全家人都好錫隻狗佢特別痴我。 可能老豆對佢粗魯肉緊。有時我係佢身邊個陣, 對其他人( 我老豆) 就好惡 點樣改走佢呢個臭脾氣

btw 佢係極聽話極痴人
2隻細狗仔 一隻全家都好錫佢
天之驕子 搞到佢極霸道 , 食野個陣另一隻都唔敢食 ( 驚比霸道個隻打)
耐左怕佢個隻變左擔走啲狗糧去另一邊食。 有冇方法令佢冇咁霸道

佢識去廁所 。 但經常屋企冇人個陣係梳化邊屙尿已經11歲 點改點教? 係咪落街多啲其實改善到?

日日飲超多水 去廁所又多

全家人都好錫隻狗佢特別痴我。 可能老豆對佢粗魯肉緊。有時我係佢身邊個陣, 對其他人( 我老豆) 就好惡 點樣改走佢呢個臭脾氣

btw 佢係極聽話極痴人

解決方法就係你對佢惡d,唔好比佢上梳化,帶多d都岩,佢對其他人惡然後你對返佢惡
唔知樓主仲有冇睇post

我屋企黎左隻唐狗幾日
放狗都冇問題唔會拖住黎行
但係佢會護食
幾次都係垃圾筒/食完外賣堆野到搵野食,一叫no 再行埋去就咬人
但平時俾野食佢行埋去霸佢野食佢會交出黎
點樣可以改善佢
俾佢咬左幾次好痛
唔知樓主仲有冇睇post

我屋企黎左隻唐狗幾日
放狗都冇問題唔會拖住黎行
但係佢會護食
幾次都係垃圾筒/食完外賣堆野到搵野食,一叫no 再行埋去就咬人
但平時俾野食佢行埋去霸佢野食佢會交出黎
點樣可以改善佢
俾佢咬左幾次好痛

食完d垃圾就清左佢,佢一日幾多餐,食幾多野?
1.隻松鼠狗一聽到門口痛動靜/有人返就會狗衝去吠。有時咁岩係身邊都可以捉實佢唔比佢跑去門口,但唔係時時係身邊

2. 好難教呢兩隻松鼠係個尿兜/尿紙到柯尿,佢地寧願出花園柯。有時帶佢地入房訓,會柯係地下,唔柯係尿紙到

兩隻都5歲

問題1,佢地當中有一隻係大佬,大佬吠做細既就會跟住吠,方法就係提升返主人地位,基本服從訓練係其中一個方法

問題2,教廁所唔係淨係放張尿兜,係要令佢習慣係個尿兜到痾,如果屋企有一個狹窄既空間例如廁所,冇既話就要買圍柵(淘寶有)將尿兜/尿布、水、佢地既床一齊放入去,但係記得分開痾既空間同訓既空間,因為多數狗就算點污糟都唔會係自己訓既地方痾,見到佢有用尿兜就讚

我隻英鬥 兩歲 淨係會係佢訓果度痾 試過train 佢係出面痾 帶左尿布出去都唔肯 點樣搞好呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞