犬隻訓練師 我問你答

690 回覆
56 Like 4 Dislike
其實好想知 狗會唔會唔識飽係鳩咁食?因為平時要返工 買左個半智能餵食餵飲器(唔夠會自己fill個隻) 佢會唔會不斷食 食撚哂為止?

會飽,不過佢地會食好多先feel到飽,係咁餵佢好易肥,好唔健康
出街就撩交打
柴犬黎,一落街見其他狗就先吠(有狗帶),人地個隻(冇狗帶)就過黎吠,兩隻想開打咁既樣,有冇計?
可唔可以留tg? 想請你推介下狗仔行為班 我教唔掂佢
屋企隻八哥一歳 永遠唔會靜落黎乖乖咁坐
定期仲會發顛係到周圍撲人咬人 可以點?
會唔會係因為我無乜帶佢出街?

係,狗需要發洩能量,特別係年輕既時候,落街係最好方法,佢咬人係堅咬?定玩玩下果隻?

玩玩下
出街就撩交打
柴犬黎,一落街見其他狗就先吠(有狗帶),人地個隻(冇狗帶)就過黎吠,兩隻想開打咁既樣,有冇計?

社交問題,帶口罩去狗公園同d狗接觸,因為去得狗公園既通常都比較善良,一想咬就禁住佢要佢冷靜返,佢肯聞人petpet就讚下佢,記得同其他主人講聲佢學緊社交

hcw hk,我自己就唔會接,但係可以推介其他可靠

係,狗需要發洩能量,特別係年輕既時候,落街係最好方法,佢咬人係堅咬?定玩玩下果隻?

玩玩下

以免佢大左之後唔會變真咬,依家係佢咬既時候篤一篤頸+no,比佢知道唔可以咁做

玩玩下

以免佢大左之後唔會變真咬,依家係佢咬既時候篤一篤頸+no,比佢知道唔可以咁做

同埋可以買d麻質既玩具同佢玩下,代替咬手
水尾村果間點睇
水尾村果間點睇

有兩間,你講緊邊間

搵唔到你嘅

搵唔到你嘅

hcw_hk先岩
屋企隻狗成日俾隔離屋隻狗洽,點搞好
水尾村果間點睇

有兩間,你講緊邊間

犬學堂

咁要教既係隔離隻狗
水尾村果間點睇

有兩間,你講緊邊間

犬學堂

據我所知,佢地訓練係包教識,佢地既訓練師都係最有heart,基本上接訓練接到冇位d狗要排期

咁要教既係隔離隻狗

咁有冇得教到我隻狗唔好咁笠水
人地喺鐵閘入面佢都淆

咁要教既係隔離隻狗

人地喺鐵閘入面佢都淆

咁就帶佢坐係果隻狗面前,要佢面對,一開頭佢會好緊張,比多d鼓勵佢
我隻哥基女 半歲多d
兩個月前都識得自己去廁盤度痾大小便 都有6,7成命中
後來可能係自從帶過佢落街去
可能係有一個月屋企無人睇住佢 得我早晚係度睇住佢 長時間困左係籠度
跟住佢就唔識去
咁我之後就有時會睇準佢去廁所時間 就用圍欄圍佢係廁盤
佢都會痾既 痾左我都會獎 但係就唔識自己入去痾
同埋 可能係我屋企人有時困佢係廁盤見佢唔肯痾 好耐都唔放佢出黎
搞到佢唔肯行近個廁盤

我見到你係上面教用圍欄困一個星期
咁我想問 係咪餵野食都係擺兜野係入面?
係咪呢個禮拜都唔放佢出黎?
身心俱疲呀衣家
我搵過dog trainer啦.. 3600 6堂個半鐘 見你收800蚊4堂

呀仲有個問題... 我衣家就一個大籠 一個廁盤擺係籠出面
早晚先困佢入籠 或者佢痾左係地下就困佢係籠
個籠底都有尿墊 佢有時都會係籠度痾尿
其實咁樣會唔會影響我訓練佢去廁所

好多問題

咁要教既係隔離隻狗

人地喺鐵閘入面佢都淆

咁就帶佢坐係果隻狗面前,要佢面對,一開頭佢會好緊張,比多d鼓勵佢

屌我帶我隻狗行埋去,佢咬鳩我

咁要教既係隔離隻狗

人地喺鐵閘入面佢都淆

驚果隻狗就唔撚驚我嘅

咁要教既係隔離隻狗

人地喺鐵閘入面佢都淆

驚果隻狗就唔撚驚我嘅

慢慢由遠至近,去到某一個距離佢會開始緊張,就係果個距離開始,等佢定左落黎先再行近d,唔係一兩日就可以搞得掂架
中型狗女 1歲大 隔日落街
上繩同佢行街見到狗經過就呢埋我後面 如果有狗行埋黎會掙札想跑走 攬住摸佢叫佢唔洗驚都會想走(大狗細狗都勁怕)
同啲狗友係固定位放狗唔敢同其他狗玩 自己係付近周圍行 有時會襯隻狗睇唔到佢聞人patpat 但隻狗一轉身佢馬上走
天生細膽?應該點教
我隻哥基女 半歲多d
兩個月前都識得自己去廁盤度痾大小便 都有6,7成命中
後來可能係自從帶過佢落街去
可能係有一個月屋企無人睇住佢 得我早晚係度睇住佢 長時間困左係籠度
跟住佢就唔識去
咁我之後就有時會睇準佢去廁所時間 就用圍欄圍佢係廁盤
佢都會痾既 痾左我都會獎 但係就唔識自己入去痾
同埋 可能係我屋企人有時困佢係廁盤見佢唔肯痾 好耐都唔放佢出黎
搞到佢唔肯行近個廁盤

我見到你係上面教用圍欄困一個星期
咁我想問 係咪餵野食都係擺兜野係入面?
係咪呢個禮拜都唔放佢出黎?
身心俱疲呀衣家
我搵過dog trainer啦.. 3600 6堂個半鐘 見你收800蚊4堂

呀仲有個問題... 我衣家就一個大籠 一個廁盤擺係籠出面
早晚先困佢入籠 或者佢痾左係地下就困佢係籠
個籠底都有尿墊 佢有時都會係籠度痾尿
其實咁樣會唔會影響我訓練佢去廁所

好多問題

寧願忍心用圍柵圍住佢黎教仲好過,教識左就可以自由活動,好過佢痾左就比人困,同埋都痾左你仲困佢都冇用,好多主人教廁所都會衰心軟,所以如果你驚就寄宿訓練,有興趣我可以介紹你邊間好,其實佢都痾左困佢入籠都冇乜用,同埋我收咁平係做爛市,睇唔過眼d人收得貴又教唔好隻狗,影響成個行業既聲譽
中型狗女 1歲大 隔日落街
上繩同佢行街見到狗經過就呢埋我後面 如果有狗行埋黎會掙札想跑走 攬住摸佢叫佢唔洗驚都會想走(大狗細狗都勁怕)
同啲狗友係固定位放狗唔敢同其他狗玩 自己係付近周圍行 有時會襯隻狗睇唔到佢聞人patpat 但隻狗一轉身佢馬上走
天生細膽?應該點教

天生細膽同唔識社交,佢唔會開口咬既話就帶佢去狗公園(有圍柵果d確保唔會走狗)跟住放繩唔好比佢哩去你後面,隔一陣先讚佢摸佢,跟住再放佢出去,會開口既話就戴返個口罩。可以約埋狗友一齊,有佢見慣既狗係會好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞