Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
想問*** 9500s 應該裝水平線定高啲好?
坐後面就係牆
A9
不過玩soundbar嘅原意唔係就係諗住方便?
歡迎入坑 之後唔經唔覺全屋都會係 Sonos
A9 都唔得, 同條bar加個sub窿比人插有幾難
啲公司驚我地唔買佢隻sub之麻
bose都冇天空聲道喇叭又唔支援dolby atmos
正常都唔會有頭頂聲
但係攞嚟聽歌以soundbar嚟講真係算好好聲
唔係重口味真係淨一條soundbar都夠做
直接換有無線後置喇叭果D啦
例如HW-Q950A, HW-Q900A+SWA9500S
SN7CY同S216大家會點揀,因為唔想另外加Subwoofer,冇乜位
平時睇戲睇劇,同會用黎聽下歌,大家會點揀
我就係嫌 三星隻sub 無力 把心一橫上咗avm
No A9
好似 得 ambeo 有得自己駁有線LFE 既sub
不過有線就焗限擺位
睇過曬得ambeo同ysp5600得
正常 耳仔水平高少少
Sofa 拍牆 單元指向耳仔
反射應該難出到效果
唔夠距離

淘左set諗住裝係左右兩邊牆 較到110度左右
Bose 自己聲稱一條700 就可以做到呢個效果
但其實無
日常使用我覺得都無買錯
但如果會成日係屋企睇戲又追求立體聲
可以考慮吓等支Bose 900 或者其他
佢有冇套餐畀人買
好似冇,要原價買
不過買得都唔爭在買埋個 重低音喇叭
換左條magic pro 2.1
成件事正常番
svs 3000micro 到左
想買條3m rca 線budget 1000內 有無邊間鋪會有咁長既線
俾你地自己玩私伙sub 仔
佢個兩隻仲邊有人買
佢隻sub5 仲貴過我隻DN8
Pos76 講個隻T 字頭? 再唔係淘綠聯頂住先
講真 用緊 唔錯
師兄俾Ambeo 用?
係呀 第一次玩十仔 之前果d 都係mset 連住唔洗tune
睇電視時按volume up
睇YouTube 按volume down
有手機app較
想買JBl 9.1

但電視無eArc 本身已經諗住買部apple tv
咁如果有睇開now 同打開機 咁JBL 咪唔夠input?

即係now / ps4/5 用果時要轉?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞