Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我都係貼牆,後置放左右,喇叭口向梳化。
有冇巴打係訂 A7000 已經收咗貨
上次十月中打嚟原本約送貨
點知佢話我係訂埋Sub仔,所以要12月先有貨
後置掛牆定座地架? 可唔可以影黎睇下
咁都得,唔比人玩住先
其實就咁買Sony A7000 條bar 就咁用得唔得,唔想攪到屋企一舊二舊,唔用aubwoofer 會唔會差好遠?
我叫佢一次過先送
我部電視49吋,cheap雞velop ac1300 mesh router,已經隔咁開,都成干擾到
用緊lg sn10y
值唔值得畀多2千零蚊買埋個rear? (得水貨)
有d亂 其實如果d線都係要走明線, a9+sw5既價錢真係砌番套正常surround好過
router無,a9就成日開關個射頻
拉線嗰啲,要裝埋天花反射喇叭先有天空效果
not true, in celling係最好, 不過仲有height依個option, 最後先到upfiring, 而standalone既upfiring又會好過soundbar果d細單元既upfiring

https://www.klipsch.com/products/rp-500sa-dolby-atmos-elevation-surround-speaker
好似要好多隻喇叭喎,梳化後面又要有位放,個廳要夠大。如果a9有拉線版就好
其實普通5.1.2對比a9+sw5只係多左一隻中置, 因為upfiring正常都會放係左右前置上面

當然做到front height同rear height就更好 只係條明線要拉高可能樣衰d

講番a9, 真係估唔到佢signal drop得咁勁, samsung都搞左一兩個gen先搞掂 係showroom仲諗住咁鬼多interference+d人走黎走去都冇事, 屋企會好d tim
我都想買lg sn10y
巴打用落覺得點? 呢隻好少人講
幾好
聽歌真係唔差(用standard mode)
Sub仔好夠力

但真係好長成1.5米,電視櫃細啲都搞唔掂
加左隻sub 仔兩個世界💥
去showroom 試下啦
我應該都係岩岩好夠放, 電視櫃有60吋.
諗緊買佢定買q700a.

BTW 你買左幾錢?
兩個月前買,38xx
好撚抵

Btw, 喺av生命聽過q700a
我覺得sn10y好聽啲(可能因為av生命太嘈
咁抵, 見佢而家官網都6千
搵日去門市睇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞