Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
再上 就3千左右 LG S7Y 一樣無sub 仔
3.0.2 support Atmos
提一提買左 LG SN7CY 既巴打
Default 個 surround sound 係 off (頭頂2個天空聲道係關左)
記得睇manuel 點樣開返去 (有個制禁3秒再禁多一下)
會正好多

想請教下,set Q900A auto eq fail
點解決
唔好響app 整
直接用remote 響條bar set
同埋你check 左係咪所有喇叭連好哂
請教咁多位
我屋企部電視冇hdmi arc 只有hdmi in同optical audio out , 用緊google tv駁HDMI睇netflix
想知如果想玩soundbar 有冇可能聽到佢dolby atmos / DTS:X既聲?
因為我唔會為左部電視特登走去買apple tv(除非有其他更平既解決方案?)
同埋如果我駁optical 我可以玩到例如polk既stereo dimensional array 呢D其他牌子既技術? 定係都要through arc先玩到?
Google TV 駁sound bar HDMI in ,
sound bar HDMI out 去TV in
可以咁樣駁既咩?!
Google tv 咪又係一個Tv box
但係咁樣我部舊電視唔會睇唔到google tv內容?
你可以去搵下hdmi passthrough既原理
可以用 HDFury 嘅兩個 HDMI output 嘅 HDMI splitter, 一個出 eARC soundbar, 一個出電視
HDFury HDMI splitter
得咗
唔該哂
咁都係要唔同機之間換黎換去?
我自己set完會加多兩度後置個天空聲
有冇買左QWA-9500s 話我知
佢條電源線有幾長 驚唔夠長
冇 Atmos
想問下jbl 9.1想同時駁電腦同ps5 應該點駁個mon
mon無eARC, 唯有share soundbar個一個hdmi in
同埋hdmi switch係soundbar多數唔work, 所以唯有蚊下插下
PS5 + PC > HDMI SPILTTER (2 IN 1 OUT) > JBL9.1 passthrough> MON
你最好介紹下個splitter牌子, 我用過兩個都唔得
如果要有atoms 係唔係三叔最好
應該得1.5m
on9 短到咁
係咪普通8字頭
轉頭落SSP買條3米
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞