Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
剛剛入手左sony x90j tv , 想買個sound bar 主要用黎睇netfilx 同youtube聽下歌 , budget $3000-$5000 , 最好選擇係咪Q700A ?
會聽歌試下去聽LG SN10Y, 有 Meridian TUNE 過,
好似細鋪5千樓下.
Q700 + 後置
講起a9,有個怪現象,爆音後轉射頻可以用成日都無事。做過另一實驗,閂曬電力,照計無電到,暫存記憶無曬,再開返又無事。但就咁standby,隔幾個鐘開又爆過音
jbl 5.1 surround vs jbl 5.1
你地會點揀?
Atmos
今年11.11 Sonos個折連上年一半都冇
未有機會
買齊成套先平700
好乞兒
有冇巴打試過三叔 Q700A VS Q800A? 想知係咪淨係差個base? 個base分別大唔大?

原來前幾日Q800A同後置avlife做過優惠幾抵,不過9號已經完左唔知仲會唔會再做
有位係 800 好
但我冇位 等緊700
+ lsx
如果我打算睇電視加藍芽聽歌
是未買監聽喇叭好過soundbar?
我用LG CX加q950a玩ps4 pro點解好似冇後置聲
有冇咩要setup?
一定雙聲道喇叭好過sound bar
平平地買漫步者都唔太差
如果買iloud 用係電視到
會唔會好細聲
等左半年雙11....
官網Sub減果$200...
$5999 果時無買...
上年雙11 Sub $4599 咋

我等咗成年雙11想買Sub + SL x 2.....
每隻夾埋平得$300係咩玩法,上年夾埋平$2500
照計Black Friday都應該唔會減太多...
諗緊好唔好忍多陣 橫掂而家同正價冇乜分別
師兄早買早享受吧啦
啲晶片都係keep住shortage...
通漲又黎緊,唔知又會唔會再加價
Bose 隻900仲係冇消息
消費卷就過期睇黎要準備轉呔
想比錢佢賺都唔得
巴打router 近A9都冇事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞