Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
唔係,說明書有講
睇左 入面冇講

有啲巴打係X90j 配Q950A? 唔同brand 有冇影響
村屋用緊,屋企/鄰居多wifi訊號就諗清楚先,五隻野都係無線連接,其中一隻被干擾又爆音又lag都幾頭痕
Denon S216
Yamaha 108 109
呢三枝有冇推介?

用緊P記 jx700h
想請教如果我平時主要用電話播歌既話有咩好推介
淨聽歌唔睇戲係咪唔駛咁著重surround sound?

不過都想知要聽歌音場好應該點揀

咩歌都聽古典pop song EDM
最右邊果個邊度有得㨂?
Advanced sound settings
好似無咩a7000既review
KEF? 2萬幾太貴 不過thanks 我有個搵到錢買既新目標
加大center
Q70 T 係 3.1.2
有得單獨較中置
#metoo
我相信唔止q70t
出街袋係袋都會斷。。。。屌
109垃圾黎
呢個價買一套機都贏唔到佢
最近條Soundbar死左
想買條新Soundbar比電腦用

依家電腦用緊Display port駁去mon
然後再由mon 3.5mm output去Soundbar

電腦老母板有得optical out
display card有得hdmi out
想請教下可唔可以畫面用Display port out去個mon
同時用hdmi或者optical out去條Soundbar?

另外想問下~1000蚊budget有咩主要打機Soundbar推薦?
暫時見到tomlee有條SR C-20A做緊$999
hta9 + Acoustic Center Sync
同ambeo
邊個好?差唔多價
你睇下附近多唔多wifi device先好諗a9,唔係開 音質mode會干擾到爆音同lag,我住村屋都要移開啲電視盒同wifi router
較大咗center 再用adaptive mode 又ok 無乜問題
跟完post76設定都lag?
係,所以多咗個 連接mode ,但啲聲都係差啲,寧願移開啲野試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞