Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
5ghz比2.4ghz個range闊好多,就算有照計可以改channel就番
改低個channel就會降低個網速,唯有希望無干擾喇
遲下買左9500再比包膠
有,5 同2.4 都有行
冇delay , 你都係用C1 ?
我聲音果到set passthrough
Soundbar & 電視有冇 Arc/eArc 先
好似冇 我用係電腦度 唔係電視
用緊幾年前的菲利普soundbar,嗰兩個低音炮,嘈到聽唔到主喇叭的聲
https://www.philips.com.hk/c-p/HTL6145C_12/soundbar
個subwoofer 應該有得較音量㗎喎
今日收到 sonos beam gen2
超級新手 有意入手嚟睇戲聽歌
擺100呎房 想直接屌頂級
有冇ching有雞精同推介
今代beam support Atmos 啦
三星,950 A.
JBL 9.1
Sen 記 Ambeo( 睇房間局, 或要者再自行加sub 仔)
Sony A7000 (不過唔知等到幾時), 同要另加 sub 同後置
研究下先
有無邊條YouTube片test Atmos?
好似未點到燈,只係show Dolby digital plus 2.0
YouTube唔support Atmos
係wo.. 剛剛試Netflix,點到
有牆反射,廳都唔係好大
不過部電視係A90J
如果我係你, 左右都有牆就買Q950A, 一邊無就Q900A加後置
價錢平好多, 同埋唔駛等
ambeo係要四邊牆反射到嘅房先啱
A9都無問題, 係貴咁解
sony搞咩a9同a7000完全無消息咁
之前又話第一批9月尾
錯左啦
電視先係個hub
電視& soundbar 經各自既Arc/eArc互插
其它devices (e.g. PS5, NowTv, Player etc.) 插哂落電視其它HDMI ports
咁所有devices既聲音就可以透過電視經Arc/eArc回傳返去soundbar出聲
冇得比較喎 唔加sub完全感受唔到震動差好遠
bass條soundbar實出到少少既
睇個人要求
電視得arc,devices要直插soundbar hdmi先有earc功能
如果得HDMI 無ARC 點駁
應該用唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞