Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我見到 Sony Z9F 連後置肥花二手3000,gogogo
應該係Q900A先啱
其實梳化貼牆,後置一樣貼牆,90度向返梳化係咪都可以?
我諗點都要預返2-30度空間好d? 如果唔係個後置會好應聲,不過如果佢有set皇座嘅function應該會相應調整返
向返耳仔
10k筆直 ,主要駁電腦
jbl9.1定Samsung q900a好啲
sw5轉咗準備出貨中,a9仲未有影
A7000 今日收到Sony 電話話安排送貨
請問你大約幾時訂的??
岩岩都收到
Soundbar新手,如果用Samsung q900a 用電腦出唔出到dts同atoms
只可以答你我用JBL 9.1加電腦用, 無事同乜格式都用到
win11多左dts x for home theater 都用到
唔好處係得一個hdmi in同埋無乜setting
有sub 無喇叭玩
使用感如何
岩岩用miles 換左samsung Q700A,本身想補錢上Q950A,但補太多放棄左

請問Q700A 都應該ok? 洗唔洗買多兩隻side?
十分滿意,恐怖片比聲嚇親
4000蚊 仲想點 唔係黃金耳,睇edge of tmr, 好似我入場打杖咁
S216 好唔好用
後置一定要加
打機感覺唔錯, 試過搵d atmos測試片同bt過atmos片都幾正
但我無同samsung比較過所以唔肯定
上年samsung Q950T係用唔到pcm 7.1, 變左打機同少數片都只出到stereo, 所以揀左jbl 9.1
而家Q900A支援番pcm 7.1, 但你最好搵下有無人會駁pc用, 因為用得soundbar都會有d bug
另外JBL 9.1香港行貨有分國際版同大陸版, 大陸版無chromecast, setup要用大陸app或者iphone, 同埋firmware update慢, 要問清楚係邊種(通常大鋪係前者貴d, 細鋪係後者平d)
巴打有乜推介
jbl9.1同q900a差成3k ,諗緊買邊隻好,巴打你jbl9.1 係用光纖線入電腦定hdmi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞