Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
睇左d review, 似乎想玩5.1 立體聲黎講, SN10Y同 JBL 5.1 都幾抵玩? 請問有無巴打有無咩comment或者其他推介
揾日去咸片一次過試晒佢

利申: 用緊幾年前朋友比既samsung千零蚊soundbar, 配Sony TV.

個廳放到Sub但難d長擺後置…
咁計的話 係咪一set買左會同q950冇分別的
爭好遠,950A支本體同後置都已經唔同
我老婆收貨,唔知邊間送黎
Q700個woofer其實大舊得黎無乜料到
等左成個月都冇消息
LG 55up7800電視機有咩推薦呀?

我諗緊s216好定yas 209好
請教各位師兄,用緊sony X9500H配Z9F ,發現youtube播歌時會窒聲,請問可以點建
解決?🙇🏻
試左a7000 同a9, q950a完全屌打sony
音訊輸出->數位音訊輸出set自動2試下
700 連bose 自己都無貨 晶片唔夠
仲想要900 起碼要一月打後
想問9500S後置好細聲,應該點調大
咁誇張a9 貴咁多
Remote 齒輪制 去到Rear 用圓圈制上下加減LV
去mk showroom 試完,a7000 本體已經一般,仲要加錢先有後置同woofer, 隻sw3 弱雞到一個點,sw5 先叫好啲,但太大舊了對後置又係唔知做乜鳩,放撚到去耳仔邊先叫有啲環繞feel, 但出啲聲好唔自然好唔連貫

a9就好啲,叫係俾到啲代入感你,但講surround 效果都係無三星咁好,仲要無左woofer 睇戲根本就晒鳩氣,完全對唔住個價,a9+woofer 個價我就唔洗買你啦
q950a係四方形房一定係最好(或者ambeo勁d?)
但無三面牆反射q950a應該無咁好
或者好似之前有個巴打坐位近左後方但samsung無得tune細左邊聲
A9係俾哩種唔四正嘅房用
其實我對左右得一邊有牆反射嘅情況用q950a效果有d疑問
不過A9干擾好似好勁要等update
其實屋企細買貴soundbar都是on9的
如果無四方房 Q800A + 後置都應該夠做 仲要平一截
有冇巴打買左jbl9.1
人聲細聲的問題
成套野 好正
係睇戲個時d 人物對話細聲
請問有冇咩解決方法
暫時我將bass 同後rear 較細聲
但都係差d
想問下知唔知咩城方可以有多啲款試聽下?
裝修完電視買咗a80j
想買條soundbar玩下
係frd到試過atoms睇戲好正

有無3-4千budget介紹?
都係睇劇睇戲 藍芽聽下歌
關左smart mode試下
remote度hold實mute制3秒再㩒vol+ (佢好多cheat咁嘅白痴combo...)
thx 巴打 試左真係好似有用
仆街你唔講我真係鳩知 謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞