Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
請教邊隻好 d
S216 做緊1680定1780好抵玩
同問

兇澤s316 15xx好似好抵
唔係, 靠牆都可以用, 100~110度左右已經ok
買左 LG C1 55” 同 LG SN7CY 打 PS5
爽到hihi 😈😈😈
ps5 set PCM 7.1出唔出到soundbar?

有米
單元左右 各面向耳
想請教巴打如果想買電腦用喇叭 平時都打機睇戲多 有時會聽下歌咁
因為位置問題放唔到太深嘅喇叭
所以睇緊 sony HT-G700
想問下各位巴打同價位會唔會買返兩聲道會好啲
包膠 plz
請問 JBL 9.1 用家,係咪已經fix晒d問題?仲有冇咩問題未fix?
100~110 度係咩意思? 個喇叭應該點擺?Thanks 巴打
電視直望當0度,左右擺90度再後少少
問題我用sony 電視夾就無(上年有eArc 問題)
缺點係無EQ setting 同得一個hdmi in
留意行貨有分大陸同國際版,前者無chromecast 同android 要用大陸app setup, 同埋update 會慢d
梳化貼牆的話 即係對喇叭微微向牆?
S216 vs S316 點簡好
唔知點解我用SN7CY 打PS5果陣會有少少聲音delay
sonos beam 見街未 fortress 無demo 既
梳化就算貼牆都會令你位置前小小, 後置貼牆, 向住你坐個位就得
LG C1 一向有個問題係eARC PCM 7.1會出事
最近望過下d post可能有patch過但會有聲delay, 之前Samsung soundbar仲有唔知其他會唔會, 淨係出到PCM 2.0
睇黎LG夾LG都可能有d問題, 你有無試過ps5插soundbar會唔會delay?
Ps5直插soundbar 直頭冇signal
唔該晒,我用緊 LG C9,同Polkaudio magnifi mini old,冇位擺太長soubdbar,唔玩sony新野,似乎得JBL 9.1 冇乜其他選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞