Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
綠聯係質素ok?
我用緊呀
用黎駁avm
出到曬 dolby vison, dolby atmos
畫質ok
用緊samsung q70t,好多時netflix(dolby atmos)睇戲(dolby digital, dts)啲人聲都係好細聲。但又唔想夾硬教到中置大好多,因為覺得咁做surround可能唔係好smooth。其實係咪依家啲機都係咁?
中置 試下比共他channel +1 to 2
其他channel 減
就係唔想夾硬教
用緊cheap cheap Denon...我覺得幾好
有得比你較咪好
就算玩avm中置大部份都要 + db
當然唔係加盡到6
soundbar細單元加到盡有機會擦聲
唔加就唯有其他channel 全部 -1至2去就
Q60A + 9100
仲有冇人會咁買
Sony Z9F 點睇 係咪太舊
見又3.1.2 dolby atmos 又可以加後置
<5K 筆直

定都係熱門三叔Q700A好
你應該 買唔到 個後置
斷咗好耐
冇後置套野會唔會變到好雞肋
包圍感差好遠wo
有新買新啦
呢個價錢ok wo
咁我都買呢間先
岩唔岩位放samsung既後置?
未買對9500
佢個托可以調較個闊度
我估個喇叭唔好太深就應該夾得穩
不過枝杆個開口唔夠大穿電源線
要穿線唯有開大d 個位 或者甩蘇
我用緊LG CX電視…
如果用q800a 係咪好似唔得…?
平時睇tv Netflix 多
有機會打下機
sony a9到底幾時到貨
8月27
無,係咪無號碼電話?因為有時無聽
求Soundbar推介 budget 10k左右,本身睇過三叔Q950A似乎不二之選,但由於我梳化貼牆都放唔到後置,所以好似唔太啱用咁,退而求其次H900A會唔會係好選擇?或者有冇其他推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞