Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
最後係av life買左q800a同後置喇叭=$6290,有得用$600 sogo 禮劵(之前買電視送)
係盛澤,之前買電視嗰陣係咁易問下但聽落好似功能冇閹割,淨係冇保養
LG電視夾三星soundbar 會唔會有相容問題?
可唔可以分享下
冇用過LG
CX同C1會有pcm 7.1 eARC出唔到嘅問題, 哩部電視唔清楚
想問吓,部電視冇earc, 而家經Apple TV 駁q950a, 再駁電視, 好似下面咁係咪正常最好了? 如果換部有earc嘅電視機有冇分別?
唔好推S216啦 睇netflix人聲好細 背景永遠冚晒 用左dialogue enhanced mode都唔得
Netflix Arc都夠用
睇Bluray 先用到eArc
扣埋$600 = 6290?
定未扣?
另外想問係唔係套餐價?
上次問過Q700A無套餐
直駁soundbar唔駛理eARC
另外我想問你部Q950A係兩面都有牆反射?
無,我都係得一邊
Thank 巴打
好奇問下, 會唔會因為咁一邊有牆反射會大聲d, 無牆個邊就細聲左/包圍感差左
950A 會自動cal
2.0£d4cTXsyRGKA🔐 https://m.tb.cn/h.f4W3NdD?sm=fcd60b 天韵卫星落地架子金属升降小米环绕音响脚架音箱支架挂架托架座架

買左貼牆款 因為想攝個座係梳化底慳d 位
收左貨都幾重手
咁唔用samsung soundbar有咩選擇
其實唔打機的話無影響嘅
唔係好明 即係會有咩問題
Bose smart sound bar 300 有冇清用過或者用緊
之前用soundbar 300
依家用st5000
即係打機出唔到無壓縮7.1同atmos
ps5同xbox可以set做出dvd格式dolby digital 5.1, 當然音質低d
有冇好既HDMI線介紹原機剩係計條光纖線
平就淘綠聯
肯俾錢買monster 個啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞