Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
邊度買
買左又裝埋冇得換啦
聽初步評價就無哩個問題, 但係sub仔要加6000就真係離譜左啲(3000個個聽評價係廢)
都冇算啦其實我買前都預左呢個問題,所以有諗過買冇後環繞嘅Soundbar,但好似個個都推介950A所以明知會咁都想試試,咁佢嘅surround又真係好正嘅,但如我所料左後太大聲,希望遲下有得較
但係w數仲大過q950a
有冇人用samsung soundbar可以解決到人聲太細嘅問題?
用完有無覺得好正好抵?
呢個價邊到買?
兇澤易賞錢會員價1588
上星期買
自膠 我係s316
廢唔廢好主觀嘅
只係覺得喺香港好難用SW5, 除非本身好大個廳,唔係根本發揮唔到
仲要佢打落地吓,震到仆街,一定要加pad墊住
我剛買左900A + SWA9500S
未送貨

你咁講我都擔心後面太大聲
巴打知唔知SWA9500S 有無得較大細聲
jbl 9.1 10吋down firing sub: Am I a joke to you?

jbl隻sub我放房百令呎左右睇戲先算叫有電影感 sw3 show room試完
JBL用家+1
表示認同
荃灣咸片生命
Q700A + 9500S $5860
Q800A $4490 送$200超市禮卷
Q800A + 9500S $6290 送$200超市禮卷
JBL 9.1 $9980
想問下無線喇叭(e.g. HT-A9) 要掛牆又想遮住條電線, 係咪都係直接將條電線駁入牆,再掛喇叭係前面遮住?
個評分仲低過Q700A
9980咁平?!
隻sub 你地直接擺地下?有無墊野
我有用木板+腳釘, 如果真係想減震既話可以睇下auralex隻subdude II
想問下各位意見
我部電視係Samsung TU8000
聲唔算好 想平平地買條soundbar
唔用 subwoofer 黎講暫時見 Denon S216 似乎係最多人推介既選擇
想知同我部電視有冇咩compatibility 問題?
另外仲會唔會有其他選擇都值得望? thanks
耐冇睇
用緊JBL 9.1 想問下仲係咪旗艦級
試過a7000再加上無sub咁既價低分都正常
App有得加大人聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞