Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
三叔真係識玩
兩條bar
兩隻sub仔
一對後置
就變左Q700/800/900/950A出黎😂😂😂😂
想問下ching係邊買Q700A ?
直接買a 7000 或者a9啦
有幾個人開post 徵緊$2800
兩對後置
比你每樣升一級
950對後置冇得單買
3邊發聲
我上網買人電視贈品,有人教
咁啱問到有靚價即刻買
係..我買完即刻有
好彩我買到
最終解決方法 電視+soundbsr 一齊reset就搞掂咗

不過又有另一個問題想問

以我所知 正常eARC嘅用法係 NowTv駁落sound bar HDMI1/2 跟住HDMI eARC out 上返電視機 個soundbar就好似HDMI hubs咁用

不過我咁接駁嘅話 電視機收唔到NowTV訊號 如果NowTV直駁落電視機就正常嘅

會係邊個地方出咗問題呢?
都靚價呀
你買黎試試比下用後感,router同bt未必有影響,都唔同野黎
其實我覺得自己9100就夠用
但又驚連唔到Q700A
想問LG GX 3.1嗰條soundbar 掂唔掂?
我見佢由8999減到去3千唔使
係咪有伏?
有無ching 用緊 sennheiser ambeo? Sony A9同呢隻唔知點揀
我見寫得9500先得
間房有無四邊牆反射?有先好用ambeo
A9係俾不規則房用,不過連埋sub 就偏貴
HDMI係點玩法 我個soundbar有但唔識用
A9 連sub 可能比砌套入門 AVM 5.1.2 仲要貴
不過如果已有新Sony 電視做到中置 又完全唔想煩既 都算值既
我router 同9100s receiver 擺埋一齊,暫時用咗兩個月,無問題出現
用緊sonos arc加sub
如果配surround,係用ikea bookshelf定one sl好?
巴打router有行5Ghz? 因為見人講5Ghz行個頻率同soundbar 好接近,有機會一係就wifi變慢,一係就無線後置會斷斷續續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞