Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Soundbar的決擇,求解答(7)
https://lih.kg/2675961

想問SWA-9500s 用家用緊咩腳架
想問平平地行到earc hdmi 線
係咪求其買條magic pro都夠做?
新手想問下,電視無arc, 咁我應該電視hdmi 插soundbar hdmi?試左好似無聲
見上個post有巴打話 samsung做緊買電視送Q700A,想問下係邊到同要買咩型號既電視?我今行sogo問過買65Q70A都係送啲cheap雞soundbar
想問Q700a跟機條HDMI夠唔夠用?
定要再買一條靚d?
第一次用soundbar唔識
想問下LG C1有冇soundbar配到
lm
電視機無arc 就唔可以hdmi out 啲聲落soundbar

用反光纖線啦
JBL Bar 9.1 > 5.1.4
Q900A + 9500 > 9.1.4
兩個差唔多價既情況下
Q900A係咪出黎效果會好啲
AVLife Denon S216 做緊特價 $1780

諗緊買 S216 定係 S316
理論上方形房Q900A一定係好d
但Q900A係唔對稱嘅房反射會有幾大形響就唔肯定
想問下Atmos點燈問題
已經將Soundbar HDMI OUT插咗喺電視嘅HDMI eARC位

喺Netflix影片介紹果度係show 5.1 ,入到去播片見到聲道有寫Atmos, soundbar跑馬燈都係見到Dolby Atmos 不過淨係跑一下就show返eARC

咁嘅情況係咪正常?我見人地連Netflix介紹片上面都會show Atmos

SoundBar: Samsung Q90R
TV: Samsung 65QN90A

一千樓下budget有無好推介?
tks bro
我果部都係咁,不過應該個display係咁
我用sony 電視+samsung soundbar reboot 機就點到燈
後置無線5.1嚟講Sony HT-S40R係唔係算最好?
~$3000-4000
而家先3800買全新z9f好唔好?
聽講好過g700但又好似已經見街成4年
成日見話科技野買新好過買舊

電視無光纖
av out=3.5mm?
soundbar有3.5mm in?
即係連介紹果個位都會轉埋做Atmos?
yes
睇岩3叔個q800a同 700a
上網睇左好似唔大分別
有無人用緊
Q600a + 9100s 有dolby atmos
好似唔同Subwoofer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞