Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
應該無,係咪都無得救
聽日再試下先
你可以search下 rca to optical 或 rca to hdmi

不過算把啦,換個部電視去啦
睇黎都要換電視,thanks Ching
嚟緊會買Sony 50X85J
想配個soundbar睇戲煲劇,有時藍芽聽歌
想問吓筆直3000有咩好推介?感謝
所有行digital既 換綫都無意思
心理因素另計啦
電腦用60cm Yamaha C20A 唔咪最抵屌

定買黎晒條用返2.0 喇叭好過
signal會degrade
亦會有雜訊
換線唔似analogue噉有調音功能
但就可以減少雜訊
一般線材都有QC, 更唔好講原廠線
本身工藝又唔係複雜 好耐用下
去到degrade 條線已經係半殘程度
一般雜訊影響唔到聲 數據本身有恢復機制
如果嚴重到影響到時 你係會發覺D聲係窒下窒下 到時係人都知要換了
砌咗套AVM
放三星 Q70T 連 後置 9000S
但只限到我北區 樓下自取(請自備車仔/ 大袋)
有興趣請 聯絡
https://t.me/frogrocky
其實係soundbar 換線冇意思啫
但soundbar用條hdmi 1.3真係塞下塞下
咁換條有Premium HDMI / HDMI Ultra High Speed 認證嘅線就OK,起碼規格上唔會有問題
想問屋企部電視冇earc同光纖洞
只有3.5mm 係咪都可以插入去soundbar個3.5mm做輸入?
3.5mm out就可以去3.5mm in
不過電視要轉pcm
得3.5mm output 咁出嚟嘅信號係analog 嚟,唔使較格式
原來係咁
咁係咪買條3.5mm to 3.5mm就ok
p.s. 遲啲搬屋換撚左佢
yes
用緊原裝sb跟機hdmi,暫時無延遲可以接受
反而想問iphone點樣airplay去Q700A?
第一次用airplay唔多識
3000零蚊買Sony HT-G700入唔入得過
好似未有新款
同一個wifi按airplay個制揀soundbar咪得
求師兄推介
如果筆直唔夠,加到4000都得
或者control center右上角播歌個格按airplay個制揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞