Soundbar的決擇,求解答(8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
試過
重裝?
有無update firmware
Post76 有人 第一批都有咁既問題

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=330201&extra=page%3D1&fromuid=71332&mobile=2
搞掂 真係要閂左個bass eham先得
買左條Q900A 駁左落X90J
睇Netflix見唔到有劇有顯示atmos既字樣
想問係咪setting上有問題
x9500h前排有bug netflix唔會show atmos但播到
你睇Q900A頂個細display有無atmos就知
另外唔係好多套有atmos, 通常netflix自家制先有
巴打其實分別並唔大
而且s center個音色其實唔係好夾
就算冇咗都唔太可惜
開心用啦
試下reboot 電視
都係唔見有
仲諗緊買A9 定買soundbar加個無線低音好
暫時睇到Sonos arc 啲外國網評高過A9
a9唔係連線有bug都唔會咁低分
巴打你都買左A9?

點有bug法

15k都有bug
又lag又爆音,轉多幾次射頻先好啲,但閂完機再開又黎料,每次要搞一搞已經煩死
巴打有無啲咩推 A9之外
太多選擇
我未用過其他喎,其實睇youtube啲評測都有個底啦。不過有實體後置soundbar點都好過虛擬反射
終於決定買q900a
袋返起兩千蚊算

auto,要set 2.4 ?
你有啲咩考慮list

目前A9以外睇緊JBL9.1
買埋9500s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞