儲值卡資訊區(2)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
有無1-2日大陸卡最抵玩
1-2GB 少量分鐘就夠
想問mnp 轉台流程係點?我cmhk 9月到期想轉hemat ,應該要點做?要準備啲咩

你去銅記間手提電話直銷中心(元朗好似開左間新既,荃灣個間好似冇得搞mnp)同佢講想攜號轉台就得,
跟手佢幫你填張form,
你係儲值卡mnp去hemat就帶大卡,
你係上台客就要帶id copy(呢個我唔清楚,應該冇轉到要求),
佢統一星期五會轉到,總之你張卡用唔到之後就用新卡is ok.
上網search 下hemat 再爬下文啦

https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=44&tid=2275566&extra=page%3D2

唔該晒巴打
萬年卡有無mnp? 有無得將kabayan個號碼轉過去?
萬年卡係咪要增值等佢扣先keep到個號碼?

MNP唔肯定,好似銅記食蕉有

180日增值一次,餘下既用量都會帶落去
姐係KEEP住增值,間公司唔汁10GB用10年都得
路過問下
會唔會有d 高用量既卡架
用緊3gplan 未完約轉唔到plan
想買張卡淨係上網

睇第一頁有講
爬左陣PO
睇唔明
咩係 FUP
咩係 mnp

FUP: 公平使用,上台Plan成日都會見到6GB後會限速128K(地獄勁慢速),咁個Plan既FUP就係6GB

Mnp: 攜號轉台,姐係帶你用開既電話號碼轉台
爬左陣PO
睇唔明
咩係 FUP
咩係 mnp

FUP: 公平使用,上台Plan成日都會見到6GB後會限速128K(地獄勁慢速),咁個Plan既FUP就係6GB

Mnp: 攜號轉台,姐係帶你用開既電話號碼轉台

thanks bro
再爬下先

佢真係咁快.

佢真係咁快.

WIFI

佢真係咁快.

WIFI

我用電話tethering出黎,用iphone連落去測速

佢真係咁快.

WIFI

係咪第一日開
最平邊張卡可以養個y5zone ac

佢真係咁快.

WIFI

係咪第一日開

相比下csl 真係好廢

佢真係咁快.

WIFI

係咪第一日開

第二日喇.
有無1-2日大陸卡最抵玩
1-2GB 少量分鐘就夠

48蚊7日1gb,不過無分鐘

佢真係咁快.

WIFI

係咪第一日開

第二日喇.

我只知頭一日定500mb 係極速

佢真係咁快.

WIFI

係咪第一日開

第二日喇.

巴打keep住報告呀

佢真係咁快.

WIFI

係咪第一日開

第二日喇.

巴打keep住報告呀

巴打們
kabayan $38 係咪呢個包裝就岩架喇?
因為google 見好似有其他包裝

係就轉頭出去買

巴打們

係就轉頭出去買

巴打們

係就轉頭出去買

巴打們

係就轉頭出去買

想問多一問
kabayan個promotion去到7月23
因為我9月中先走 所以8月中到9月中仲有一個月
我可唔可以買定張Kabayan之後8月中先開個98無限?

唔得啦,要723前開通先有

咁我開通咗張卡拎咗儲值額先 再一個月內開個plan又得唔得

d bonus要一個月內用左佢
張卡7月23開你要係8月23前用左佢 所以你會冇左幾日

搭單一問 卡巴人係咪要723前即係722開通先有個優惠 723當日開得唔得?
我諗住722去買張然後等宜家呢張8月1完就有第二張繼續用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞