儲值卡資訊區(2)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
見上個POST完咁耐都未開,交流下啦

今年上台競爭愈加激烈已經蔓延到儲值卡啦
推介幾張近排好紅既卡:

Kabayan (CMHK)

http://resource01.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/1825000/1826766/02_600.jpg
點解咁多人玩?
除左張卡本身送10日4G無限上網(3.6Mb/2GB,Fup 800Kb),因為最近個優惠買$38卡送($15+$50)令卡有$108夠開98plan

$98 30日4G無限上網plan仲要提升左(3.6Mb/15GB,Fup 2Mb)

3HK 4G萬能儲值卡
張卡市價約$60
可開$98/30日4G無限上網(14.4Mb/ 6GB,Fup 128Kb)

專用增值劵$60可以有$110儲值額,即係一個月$60就可以開到30日Plan

Hemat (CSL)

張卡賣$38, Plan如下:
$98 30 天 無限上網 (*101*420#) 3.6Mb(6GB FUP)
$88 4GB (*101*418#) 3.6Mb
$38 1GB (*101*612#) 3.6Mb (天堂plan 不受 FUP 影響,但不能用來破地獄)
$8 1小時/7.2Mb(*101*832*2#)
$28 24小時/7.2Mb (*101*832*3#)
$78 7日/7.2Mb 無限 (*101*832*4#)
張卡近排已經提升左去4g上網都有3.6mb,而fup後聽講都有2mb(有待查證)
玩Hemat一定要用專用增值劵

因為有增值優惠:
每 $20 會多送 $6 共 $26 面值
每 $50 會多送 $15 共 $65 面值
每 $100 會多送 $30 共 $130 面值

以上推介既三張卡都可以Mnp(即係可以轉你個電話號碼黎張儲值卡)
想知更多mnp可下面留問

希望有更多巴打介紹多d唔同既高用量卡
lm
留名
用緊萬能已經覺得好抵用
真無限係唔係得 SMT $48?

仲有smartone 全日3g

仲有smartone 全日3g

早少少仲有半日4g,不過近排收緊左9pm得1mb
番大陸兩個月 有冇好卡推介
有邊張MNP通話平可以漫游收SMS?

Hello/Hemat,萬能卡唔肯定
番大陸兩個月 有冇好卡推介

用量?
想問下Kabayan係地鐵內係咪收得唔好?
聽過人話連3g都無埋,求證實

另外張卡係咪鴨記檔直接買到新卡?
thx
留名收柒頭觀皮

一定係 csl hello
我有張hemat卡
依家便利店增值劵增值唔到
有無咩最方便增值方法 係咪一定要銅鑼灣/ 荃灣買
我有張hemat卡
依家便利店增值劵增值唔到
有無咩最方便增值方法 係咪一定要銅鑼灣/ 荃灣買

7仔or ok 買csl增值劵係可以,不過冇bonus
再唔係網上增值最方便加有bonus

thx

CMHK幾差就幾差
繁忙時間得SMT唔係Load空氣

thx

Cmhk 地鐵一定唔洗諗
我之前用smt 半日4g 經常地鐵九龍塘到佐敦都幾順

thx

我依家都係用緊半日
但係依家鎖晚九之後心思思想轉csl 65歲Plan + 用量王

今日ok買過張劵增唔到
問csl 原來真係sms同我講過話便利店個隻唔再啱用

thx

https://fb.com//barkadahansasmartone/photos/a.434628823307342.1073741828.432876593482565/1036969093073309/
首15Gb/3.6Mb之後1Mb,到40Gb 就地獄128kb
其他post既巴打提供的
張卡印尼店or外傭店都買到

thx

我依家都係用緊半日
但係依家鎖晚九之後心思思想轉csl 65歲Plan + 用量王

我都諗緊老人plan,借我老豆老母過橋

今日ok買過張劵增唔到
問csl 原來真係sms同我講過話便利店個隻唔再啱用

[img]https://www.hkcsl.com/tc/Recharge-Voucher/[/img]
呢隻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞