儲值卡資訊區(2)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
CMHK可唔可以合約到期直接門市轉去kabayan?
樓主想問下你kabayan 究竟係鴨記邊檔買到?同埋係邊到搞轉台(儲值卡轉kabayan)?

如果你搞轉台就唔洗特登買一張啦,直接去搞啦
元朗地址:G/F 24&25 Wun Fat Bldg ,Wang Fat Path, Yuen Long
中環地址:環球355室
cwb糖街都好似有

kabayan,大部份印尼店都有,印尼店通常每個街市都有間

711都好似有,不過唔肯定(https://www.7-eleven.com.hk/zh/service/prepaid-sim/for-international-users/CMHK-Kabayan-4G-3G-Data-Prepaid-SIM-Card-FILIPINO-card)

我岩先睇到人地話唔可以同台轉,咁我而家用緊CMHK 係咪唔可以轉去kabayan?(之前睇其他post 話咩要過冷河...)

過去hemat先啦,hemat同kabayan差唔多,都係fub 2mb,csl網絡仲要好d

唔肯定,一係轉去hemat先

轉smt 48蚊 應該平啲

轉smt 48蚊 應該平啲

轉去48你會上唔到網,轉去hemat啦,同kabayan一樣
新手入黎 岩岩先係fb睇到呢樣野 。一搵就搵到呢個post 但好似而家話cmhk唔得?
49蚊lyca秒殺以上

聽講Ping高到仆街

用香港vpn可以睇到my catch super算係咁
你唔收收貨請自行搭建流動網啦

我用緊hemat, 3.6Mbps一樣睇到mytv super, 仲要ping得2x ~ 3x

測速的話Lyca係快,但ping高,溝通時間耐,咁樣比你有300Mps都意思啦大佬 打online手機game既話就會明顯見到ping既影響

各取所需,唔洗咁串串貢
冇人用your mobile ?? 平靚正wor

正呀
我有一張未用呀
有冇人要

唔可以,同台轉要先過冷河,例如轉去上面所講既數碼通48蚊卡/csl hemat,之後再轉去kabayan
49蚊lyca秒殺以上

聽講Ping高到仆街

用香港vpn可以睇到my catch super算係咁
你唔收收貨請自行搭建流動網啦

我用緊hemat, 3.6Mbps一樣睇到mytv super, 仲要ping得2x ~ 3x

測速的話Lyca係快,但ping高,溝通時間耐,咁樣比你有300Mps都意思啦大佬 打online手機game既話就會明顯見到ping既影響

各取所需,唔洗咁串串貢

果張咭爆晒ping都當係寶
新手入黎 岩岩先係fb睇到呢樣野 。一搵就搵到呢個post 但好似而家話cmhk唔得?

cmhk唔係唔得,只係穩定性冇其他台好,係地面都冇咩野,搭地鐵唔洗指意上網,不過$38呢個價錢就算收得差都唔介意,因為太平,所以會屌打其他卡

7gb , 42mb ,不過就14日,約$60
爬文爬到好頭痛
我認我蠢唔識揀

有無一張卡可以上網 係快打到手機遊戲
想整張卡打手機遊戲用

依家用緊csl儲值卡 覺得好貴
咩年代仲有儲值卡post 上台好過啦

如果你一個月點用都用唔到6gb既的確上台好,因為方便唔洗煩,但如果過6gb既or就住就住用就真係唔好上台到時128k地獄盞自己辛苦,因為儲值卡好處就係比上平而且冇地獄128同自由身,所以我諗唔到有咩理由上台唔玩儲值卡
爬文爬到好頭痛
我認我蠢唔識揀

有無一張卡可以上網 係快打到手機遊戲
想整張卡打手機遊戲用

依家用緊csl儲值卡 覺得好貴

睇返第一樓我講果幾張,打機黎講3張都ok,主要係睇你用量
想問下萬能卡果菂增值卷邊道可以買
想問下萬能卡果菂增值卷邊道可以買

鴨記有,其實唔只鴨記有賣呢張卡應該都有增值劵買,但價錢就好海鮮,唔想做水魚就上網買最好同方便
本身用緊csl 10gb plan但都唔夠 ,請問邊隻岩用 平時有睇下片 打下機咁
想請問完約後轉no去kabayan, 要點搞?
另外增值係咪上網增最抵?

拎身份證去cwb 樂高轉台
預一個禮拜
增值我買開kabayan卷

上網我都唔識

thx

但其實去cwb搞同直接去門市搞有咩分別?門市搞唔到架?
想請問完約後轉no去kabayan, 要點搞?
另外增值係咪上網增最抵?

拎身份證去cwb 樂高轉台
預一個禮拜
增值我買開kabayan卷

上網我都唔識

thx

但其實去cwb搞同直接去門市搞有咩分別?門市搞唔到架?

普通門市唔得,要到指定地方
咩年代仲有儲值卡post 上台好過啦

如果你一個月點用都用唔到6gb既的確上台好,因為方便唔洗煩,但如果過6gb既or就住就住用就真係唔好上台到時128k地獄盞自己辛苦,因為儲值卡好處就係比上平而且冇地獄128同自由身,所以我諗唔到有咩理由上台唔玩儲值卡

岩,過6gb 上台會好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞