英國嗰班移民最好經歷過整個冬天先好晒自己有幾幸福吧

772 回覆
473 Like 1153 Dislike
Sorry, 的確香港係呢方面,西面嘅質素同冷漠嘅程度,真係超英超美。呢樣冇得否認
你見到有,同成日見到有,係兩個唔同層次
癡線
Bob叔好熟英國架
佢熟過你
而家買supplement 係平到你會懷疑真係藥黎呀
我又好似未中過黑冰,冬天成日著boots出門踩雪都得
千萬不要只開暖風機而不開暖板,除非你住flat 而樓上樓下開行暧氣,否則水管結冰你就大鑊。
食左有無好d
上面邊忽講年數?

我係表達緊佢用自己既概念去定義「正常」
正常大學生可以唔去exchange添架
冇野係正常

救命
香港公立專科新症九成九排三年起錶,就算英國唔得香港都唔見得有幾好
有啲幫助
不過最緊要都係識多啲friend,日短夜長如果日日淨係返工返學好易抑鬱
長期返shift加ot 先戇撚鳩,真係會返工返到懷疑人生
最白痴係有個人post買咗堆減價嘢,下面啲留言叫佢買返啲正價罐頭捐俾foodbank喎,傻傻哋,係咁嘅話佢當初就唔會買特價品啦
你肯去大灣區買樓都買到架
香港多人自殺定英國多?自殺原因仲要因為天氣
講緊英國同香港 關大灣區咩事?
所以咪講緊冇野係正常
但你就assume冇乜「正常香港人」會經歷過「時差」

但就你講「留意日出日落時間」
我自己係北歐exchange九月十月已經唔同時間sunset
你兩日返830,兩日返1430
兩個月之間一定會留意到日出日落唔同咗
加上歐洲有冬令夏令加減一小時
如果住咁耐都留意唔到嘅話,就應該係sen
尤其係30幾度暴曬仲要帶住濕鳩口罩真係焗撚到燥哂。
室內地方同公共交通戴口罩其實make sense。但室外同水上樂園都戴?
我係香港交左幾撚貴電費啊
個冷氣日開夜開
一行出門口就出汗
岩呀師兄
我都係十年前由英國返黎香港
睇正香港由盛變衰
而家留返起香港既只有感情
起英國既歸屬感慢慢浮現
睇黎好快好多香港人都會係咁
好sad
好快就會離開呢個香港了
主權移交後最好時期應該係05-08年曾蔭權做特首嗰陣
689上任之後香港都冇好過
香港都日日返工放工
返工係日頭,放工係夜晚
呢個唔似關地點事wo
香港樓越新,通風設計越差
你想25度開窗唔開冷氣根本唔可能
香港人口密度太高,樓宇設計西到1個點
689上台果時正正係某大大上台之時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞