英國嗰班移民最好經歷過整個冬天先好晒自己有幾幸福吧

772 回覆
473 Like 1153 Dislike
英國冬天點恐怖 都唔夠國安法恐怖啦
英國似乎冇得食譚仔煳辣十小
香港人除左返工同埋果班廢老,有幾多個人係見太陽多過見月亮🤔
香港有國安法, 人人安居樂業
成個文化都好冷漠同自私又無禮貌
迫地鐵 入面明明大把位 死都唔企入/讓人入 等開車後自己鬆動舒服啲
開啲閘唔會幫手hold住啲門比後門嘅人入
塔lift落地下頭幾個入去果啲又唔撳lift 大安旨意後面入嘅人撳
唔該晒/唔該 呢幾隻字講出黎好似少忽肉咁

香港真係只係一個搵錢嘅地方only
咁呢D事我喺美國英國澳州都見到有㗎喎
其實即係香港未夠衰 可以再衰d
少少嘢慢慢就慣架啦
我當年住喺midwest 零下40 六個月冬天咪又係咁過
用啲改變唔到嘅天氣
去證明留係香港好好真係慘
都冇人移民
英國點差關你撚事咩
大風雪、日短夜長又唔係今日先有
樓主準備比移民撚屌到反艇英國屎都香D架
我聽過移民顧問話千祈唔好冬天或入冬時過英國,一到埗大把嘢要攪,日短夜長,冒風雪出外真係人都癲,就單身一個仲好易有抑抑鬱症。

最好三、四月過去,到埗後天氣一路轉好。
英國地方根本好垃圾
呢啲其實都唔係問題...呢啲叫生活
我無講過香港國安法係好
只不過我想講英國都有好多問題,睇下你會唔會為咗民主自由,去接受英國嘅問題
仲有你呢D係唔係都整隻恥笑狗都唔知做乜
以為整隻恥笑狗就覺得自己高等D,其實好幼稚
其實係未真係要開暖爐,凍凍地唔係仲爽咩?
on9到要咁比較真係好toxic
淨係講好個面
不過明白既 過到去唔通話自己搞唔撚掂咩 扮野都要扮生活得好好
我去美國既時候連登都仲只係一個load高登data既手機app
咁多手足喺入面,你喺出面乜都唔做,對唔對得住佢哋?
我就帶咗兩個冇BNO嘅過嚟
維他命D3
我費事煩直接買B雜+D雜食,反正勁平

最冼係啲黑冰,試過踩上去冼到空中轉體
同香港返工日日OT 有乜分別?
咩叫正常香港人?
正常大學生實去過歐美exchange添
樓主大巴大巴扯落去班移英family 都係好心

不過估計果班好慘嘅family 好多都無上連登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞