英國嗰班移民最好經歷過整個冬天先好晒自己有幾幸福吧

772 回覆
473 Like 1153 Dislike
可能睇city,我呢到名校區基本上全部中產以上家庭係到落腳,你老尾藍撚到屌你個閪
應該係你嗰把不過200鎊
Spray好似ok
不過我以為英國帶犯法
睇黎香港可以再衰d
成家有大有細過過哂啦
一家人開心就做咩都開心
熱天反而熱都想死
有好有唔會啦 四季分明不知幾好
其實香港收6點 冬天唔準時放工已經天黑咗
唔係班藍屍kol 係咁話移民=二等公民
班友先係咁反諷寸班藍屍咩
樓主唔使咁認真喎
啱呀
租樓遇正香港人agent
俾佢搵笨乜都唔跟乜都唔答
轉番個本地人幫番手
全部嘢先正常番
連黑人亞差都可以頂到冬天 你覺得亞洲人會頂唔到,唔好將自己等同所有亞洲人啦
喺連登唔可以踩英國架樓主
即係點 樓主講嘅問題好多都係環境問題
日照時間短 就俾錢買太陽?
交通問題 就揸直昇機返工定有錢就唔洗返工
但人地由細到大喺嗰度生活都會適應唔到所自殺
關你撚事咩,你咁鍾意咪on99留喺大灣區囉
唔計赤道個條線上面個批其實伊朗個啲都會落雪
連非洲都係有落雪地方
佢地常年氣溫都係低過香港唔好以為佢地長期40度,呢到識個非洲人佢話佢鄉下夏天最熱唔過25度涼過英國
移定唔移
除左政治 都好睇追求d咩

你追求富裕 食靚野玩好野 咪香港囉
你追求寫意 做廢青無所謂 咪英國囉
上年冬天果陣到埗完全冇問題

根本唔少香港人嬌生慣養,冇一不怕苦二不怕死嘅精神,去到邊都唔會撈得掂,樓主何嘗唔係將冬天放到好大件事咁
由佢地啦,呢期走到興高采烈,唔潑得冷水架
如果你有書讀有工返你起身嗰時仲未天光,到咗放工放學出嚟就天黑,建議你做好心理準備

一早慣左啦,同香港有乜嘢分別?
冬天留喺屋企打機
乜英國無靚野架咩?
樓,英國樓價低啲但息高同難借啲,香港樓價高但借到好多。
車,歐洲無靚車咩?
食,睇你鐘意食歐洲菜定日本菜
衣,歐洲無靚衫?

香港唔可以做廢青?

完全唔明你最後果兩句點樣總結出來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞