英國嗰班移民最好經歷過整個冬天先好晒自己有幾幸福吧

772 回覆
473 Like 1153 Dislike
有呢啲「二等公民」曬命po 係因為有班on9衝出嚟話外國又貴又歧視 個個去到西方國家都變乞衣住難民營咁款

香港人成日去旅行 又(仲)有internet 點會唔知西方國家好住過香港
仲要香港已經係全世界最貴嘅城市之一 去邊都唔會覺得貴
呢啲原本大家都明 只係去唔到外國
而家咁易走到 就一大堆人死出嚟 打橫嚟講 外國差 二等公民 歧視 有好大落差
當香港人係中國人咁講

咁咪一大堆移咗嘅香港人出嚟話你知 不知幾撚正

至於冬天 留學生問題就收皮啦 爹哋媽咪工人唔喺度 裙腳仔係咪都喊㗎啦
人哋一家人去可以有幾寂寞
仲要講到冬天長時間喺室外雪 但係又見唔到太陽
事實係 同喺香港一樣 凍得滯熱得滯都可以入室內

都未計 人哋wfh安排係generous過香港好多
落雪咪同老細講wfh 冇train有乜所謂 唔停電就得啦
喺香港塞車都驚 係驚老細發癲 冇咗份工姐
又係啲去到外國都要起返個中國城嘅概念
??????
即係點 講完錢就講能力???
講完能力講埋潛能 講完潛能講運氣呀柒頭
為駁而駁
大撚把人去過英國留學
仲要佢講緊十幾年前
根本唔applicable/update
以前whatsapp都未有lol
你係提醒嘅話 我會認同你 語氣唔使咁嘅 苦中作樂一下 人離鄉賤 唔搵啲好野講多啲 心唔會舒服
中曬
樓主個中佬前留學生真係好out
講d當年點慘嘅經歷
叫人唔好去英國
無錯啊 上黎睇啲搞笑po笑下就算
兒登其實真係一啲營養成分都無
同抖陰有咩分別
反正同都係影響心智
點都好過香港既夏天啦
出街唔洗10分鐘全濕透
如果英國係咁差就唔會咁多高官有外藉喇,
講乜都無用,睇數據最實際
凍到仆街 冇心情返工
香港返工已經係
太陽未出就起身
收左工就已經天黑
一年熱過一年
過幾年夏天平均40度都似
住得人架咩
冬天有幾難捱,室內有暖氣㗎嘛
我老竇老母都頂到覺得無問題
啲舊留學生真係好鍾意講到去外國好慘 差啲捱唔住
明明喺香港 開口堆口都話掛住當年喺x國嘅生活
嬌生慣養開,點同其他shithole countries生活開移民過去嘅人
其實每個地方都有利有弊,如果走比留更差邊個會選擇走?

又唔見有人話返大灣區曲線講有幾慘?
樓主移唔移先?
起完你底,假膠一名
我唔知,我唔理,總之外國就係好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞