英國嗰班移民最好經歷過整個冬天先好晒自己有幾幸福吧

772 回覆
473 Like 1153 Dislike
通宵工對身體好傷 好可能早死
都係嗰句,客觀事實,我自己接受到,睇下大家接唔接受到
成日好懆底
見到d廢佬就想佢地快d死
我以前響加拿大讀U, 又真係無印象邊個frd會覺得落得冬天落雪好大件事, 可能果陣後生適應力強.
我仲記得成日短褲踢拖跑出去掉垃圾, 9秒9跑返入屋.
同D frd玩完跆拳, 出黎果陣成身出煙好撚型.
出門口見架車玻璃結冰, 懶醒成桶熱水淋上去, 結果融完冰下一秒結返冰仲衰.
果陣真係九成九精力都放響讀書去玩, 完全無當落雪係一回事, 趣事我記得好多,
D咩日短夜長原來係問題黎架
同埋響加拿大覺得冬天零下幾度好凍, 但奇在我返黎香港一樣覺得冬天好凍

樓主善意提醒係好, 但講真響香港日日都有CLS新聞, 啱啱又有幾個後生仔判暴動坐5年,
然後有人同我講落雪同日短夜長好depress...
如果topic 寫做:大家移民英國,唔好忽略冬天depression 哩個問題,成件事會唔同哂
香港唔會depress 㗎,網上街上一堆藍蛆廢老,睇新聞睇電視一堆港共賤種講歪理、害香港人,日日㷫過火屎點會depress?
幾時出街都係人逼人
坐地鐵巴士人迫人
揸車塞車排隊等停車場
今日落街買d嘢食都熱到depress
含撚啦你
死廢佬
終於有個清醒嘅
其實英國都有好多社會問題,醫療等候時間長,缺乏私人醫療,罪惡率高等等,其實Google下都會見到英國媒體都有報道

呢幾個月嚟做咗D research, 睇到病床對人口比率同罪案率已經唔係好想去。呢兩樣嘢英國近乎係歐洲包尾。
其實樓主講野都算中肯
都有D實用資訊
係個topic改得衰
成班見到個標題就爭住負評入黎屌樓主

利申:下年走
再諗下香港黎緊柒婆做多5年, 北韓式選舉立法會, 醫護變晒大陸醫生可能要封紅包比佢, 10後香港細路all普通話, 報紙全部大公文匯style(其實宜家已經係), 我諗限時打機, 翻牆youtube, 全民簡體字既日子都應該都不遠.

大佬你比24小時天黑落雪我算啦
度度都有好有唔好
香港一年11個月濕熱唔見得好好頂
個人悲觀,將所有壞事不停放大
人地share開心野係都要話人啦晒命然後睇死人
去到邊都唔會適合
香港嘅土壤
個標題作到好撚大 唔講以為有white walker蘇格蘭爬過黎咬人
跟住內文就只係話咩12月25號無人serve自己好慘
一個月要交2000蚊暖氣費果d野
個個屌移民撚好似純為生活至移民
但大部分走既原因好大比例都係因為政治
單純生活比生活唔知香港好咩
但諗到政治就算英國治安差醫療差都想走
每個國家都有佢既問題
難道香港無咩?出一出街成身汗我都好撚討厭
物價樓價貴到仆街
香港深水埗一樣多老同劏死牛
斬唔知有乜好講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞