英國嗰班移民最好經歷過整個冬天先好晒自己有幾幸福吧

772 回覆
473 Like 1153 Dislike
香港夏天都捱得到
我已經冇可能怕英國冬天
香港既黑暗無分日夜,仲depress
點解你覺得日照時間短就係問題呢?

點解得你覺得交通問題係要直升機或者唔返工解決?

就係因為你冇能力
所以你覺得呢啲問題冇能力解決

有能力嘅人唔會覺得呢啲係問題
適應力應變力都係一種能力嘅表現
你係咪覺得得你一個喺外國住過
呢啲濕碎野唔講以為有幾大件事 你啲口吻好似第一次去外國發現新大陸想同全世界炫耀咁
香港一個地獄樓價已經屌打你上面咁多個居英缺點
收皮啦傻閪又打稻草人
香港可以壓榨基層,成本貴左就減人工
關小氣咩事?似幼稚未見過世面多啲
你見到都仲好,好多休班警係你身邊。
上星期先有單打人
學陶傑話齋, 既然因為政治而作出左決定, 咁就要理性咁去面對生活既挑戰. 搬到千里之外梗係有適應問題, 有問題就自然有解決方法. 樓主講既問題固之然存在, 但亦可能係好多人眼中只係piece of cake. 如果樓主唔寫開頭嗰段同換過個topic, 其實呢個post 係一個唔錯既post
佢啲口吻勁似第一次出國既學生哥
我最鐘意係係天色昏暗
點有可能唔講政治
港共都未出盡招搞你
一陣就話唔俾遊行,一陣連悼念都唔俾,再嚟你點知佢會搞乜?
淨係呢個氣氛就已經衰撚過全年冬天啦
所以咪梗加唔明點會用hot air fan
除左交通問題要花時間習慣
其他問題都唔係問題
香港收六點都天陰陰 返龜食飯就訓覺
呢邊收四點天黑但我仲大把時間做自己野
全世界得你去過英國讀書咩 on9
大把人去過
有架車有家人有份工已經solve到90%你講嘅問題
仲要戴住個口罩
要交稅養班垃圾仲要俾錢人黎打鳩自己
樓主內心果然強大 咁都頂到
我垃圾 接受唔到啲錢咁用
終於去到一個自由咁多嘅國度(比較下),有時晒吓命我覺得還可以,因為呢啲生活先係令人自豪令人響往,唔係啲香港住緊百幾二百呎龍床盤咁都自滿嘅人觸摸到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞