英國嗰班移民最好經歷過整個冬天先好晒自己有幾幸福吧

772 回覆
473 Like 1153 Dislike
英國好多閪設計
住過幾度都係空氣好唔流通
明明唔太熱但屋內成個溫室咁
所以真係好憎英國嘅夏天
一個人係會depress d
但而家好多年輕家庭去,冬天冇野做咪喺屋企陪下仔女,可能係另一種得着

不過呢啲因人而異啦
氣候呢啲嘢人好快會適應姐
識上連登唔識上BA個網睇?成世人未買過機票?
如果空氣好流通你冬天準備交幾千蚊電費開暖氣
人人咁撚正 渣住幾十萬有得選擇 慢慢試
住外圍 外圍連最低工資既工都冇
屌你個閪成班離撚曬地
唔係唔想答你,但呢啲咁基本真係上網查下啦大佬
有班離地傻鳩成日話揸車去市中心返工我都想問下你公司俾車位你定根本未撚出國有幻想
又話窮住遠啲叫人買車養車,屌你老尾單拖一條友有錢租外圍house連車位就唔叫窮啦
想問問住 apartment 水電煤一個月大約要幾錢,同埋點解唔會貴好多既,thx
好彩我真係完全唔怕凍唔洗開暖氣
反而前兩個月仲開緊冷氣屌你老尾
入鄉隨俗
依啲測係要適應架啦
睇英超又唔覺個天黑
十五度,西班牙人穿大衣、戴手套;西伯利亞人作日光浴。
十度,法國人開暖氣;西伯利亞人在花園裡種花。
五度,義大利人發不動車子,西伯利亞人開敞篷車遊街。
零下五度,加州人凍斃了;西伯利亞人在戶外烤肉。
零下十度,英國人開暖氣;西伯利亞人開始穿長袖。
零下五十度,北極熊撤離北極;西伯利亞軍隊延後冬季野外求生訓練,等待真正的冬天到來。
零下一百八十三度,食物中的微生物死亡;西伯利亞牛隻抱怨酪農的手太冰。
零下兩百七十三度,原子停止活動;西伯利亞人終於說:『老天,外面好冷!』
香港黃絲:『最近天氣開始轉涼了!』
好睇你洗唔洗開暖氣我之前唔洗開暖氣一個月水電100鎊有找
我隔離屋兩個人電費冬天交成差唔多300鎊
咁多燈射住個球場
我屌你啦,英超個場啲燈就嚟勁撚過太陽
嗰陣真係凍到feel唔到對腳
室內呼吸係有煙
啲double glazed都無撚用
咁樣比較有咩意思
我覺得英國冬天depress咪depress
真係個人喜好
我連訓覺都會留一盞細黃燈開住
唔會全黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞