英國移民生活雜談/攻略/你問我盡答 (內含資料整合) (4)

1001 回覆
71 Like 2 Dislike
要頭一年寄晒去英國
If you do not have an NI number your tax code will probably be an emergency tax code. This means you won't initially have the benefit of the tax free threshold but once you provide your employer with your NI then any overpaid tax will be refunded to you in your next pay cheque.
唔洗去銀行呀,即時網上開到
清楚明白哂
咁等ni 出左就應該搞到
感謝
Tap water 無特別寫明唔飲得都可以直接飲
未試過唔清楚
但我怕會甩頭髮,本身已經少頭髮架啦
要融入英國就要犧牲啲頭髮
應該要去蘇格蘭
睇你地好似好多問題我都唔知咁
你地係睇晒成個官網 ?
我已經message 左你,收唔收到?
有啲咩常用cashback?見佢話up to 15%
同埋話每月pay in £1500 就唔使service charge,放完之後轉走計唔計?
用3000 pound 裝左個water softener
講開頭髮,英國剪髮貴唔費貴?偷薄兩邊鏟青點講?
嚟緊搬上Edinburgh住,但又怕佢搞獨立,樓主覺得機會大唔大?
Rich
搵個area 啲水無咁硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞