英國移民生活雜談/攻略/你問我盡答 (內含資料整合) (4)

1001 回覆
71 Like 2 Dislike
想問下巴打
如果爸爸去做倉務
媽媽想搵d part time 係2個小朋友返學時做的話,有咩選擇?感覺唔多咁...

非專業人士

同想問下租屋 初步諗緊leeds Southampton Nottingham ,
呢幾個地方工作機會同租屋合理嗎,謝謝!
巴打預咩時間過去?
樓主樓主
小弟搵左陣都唔係太搵到英國支援港人學英文既課程/機構既支援支助
想問下你有無頭緒知係邊到搵到
之前黎過WH,搵工預咗係基層,想再加強英文能力
好似係政府個網搵到
“Community Learing course”

Btw,有無依方面既推薦?
打算下年暑假 好似話夏天日照時間多 人無咁易depression
都好呀,可以有時間準備,同埋唔洗一去到又凍又灰。
我都計劃緊
Car insurance for driving cars in UK

Sorry not good in Chinese typing. Can I ask how to get a car insurance if you only have international license and not yet resident (and hence cannot convert to the UK license yet). I were confused what to do next? In particular, if I bought a cheap 2nd hand car for driving until conversion, what should I do?
呢個月先開始申請資金
應該未咁快有課程出
唔怪之得啦,唯有邊等邊準備啦
[英港人集合!] 全英各地831集會一個post睇曬!
https://lih.kg/2672441
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞