英國移民生活雜談/攻略/你問我盡答 (內含資料整合) (4)

1001 回覆
71 Like 2 Dislike
好睇你點define 娛樂。係英國嘅生活簡單過香港
咁又係
貴到仆街喎
我啲鬼佬friend 好撚鍾意食,會突登叫外賣
我等bnb夠鐘checkin先係嗰度hea
Lm
Wasabi 係可以接受㗎,係King's Cross 買過佢個咖喱飯都幾好食
揸住架車周圍去都好平,香港好難享受到
If you have also been in or through a country or territory on the red list in the 10 days before you arrive in England, you must follow the red list rules.

巴打 最後一個問題 如果9.2喺土耳其轉機 係唔係12號就可以入uk?? 因為佢話10 days before 但係就唔清楚包唔包括第10日 因為佢又冇寫inclusive

感謝各位巴絲們幫忙

好人一生平安
咁又搏唔過強烈建議你13號先入UK
咁又係 13號有場波 原本驚一落地要隔離等到嗰個測試結果先出得來睇唔到

跟住聽巴打你講原來唔使嘅 咁一於13號先入去 一落地即刻去睇波 第二日先做佢個測試

唔該晒你解答呀巴打
份約可能要比佢上頭check,而佢上頭唔係超快手秒速型
可能比咗holding deposit開始hea,我啱先租嗰間又係咁,未比嗰陣好快手,仲成日主動打嚟問
冇,等咗兩日到就有
我識人同你個case差唔多但唔係香港,佢最後揀咗拮四針Biontech
我自己覺得好睇你幾個月內會唔會去amber list countries,如果想去都係盡快打咗佢好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞