英國移民生活雜談/攻略/你問我盡答 (內含資料整合) (4)

1001 回覆
71 Like 2 Dislike
船運邊間好 (e.g. 電腦,Mon,喇叭,電腦椅)
多謝支持
地拖就無咩所謂,係超市是但買就得

吸塵機如果係兩層嘅我就建議買Dyson 嗰類嘅cordless 吸塵機,吸上層同樓梯無咁辛苦,我自己就用緊呢個牌子,係Which.co.uk 推介嘅 https://www.amazon.co.uk/Hoover-H-FREE-Cordless-Vacuum-Cleaner/dp/B08FXQRFRT/ref=sr_1_1_sspa?crid=FQEW77LTV0XD&dchild=1&keywords=hoover%2Bcordless&qid=1629556559&sprefix=hoover%2Caps%2C189&sr=8-1-spons&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUFTMEpWRFcwUVVSUzImZW5jcnlwdGVkSWQ9QTAzMTc2ODkzVTM3TFZWRVNLNENVJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTAzNjcwMjYzNTRROUFPRllSU1FSJndpZGdldE5hbWU9c3BfYXRmJmFjdGlvbj1jbGlja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ&th=1。如果怕唔夠吸力嘅就買返英國人居家必備嘅Henry https://www.amazon.co.uk/Henry-HVR-160-11-Bagged-Cylinder/dp/B078KKHT2Q/ref=sr_1_3?crid=1LTJ65L89LT52&dchild=1&keywords=henry+hoover&qid=1629556623&sprefix=henry+%2Caps%2C177&sr=8-3

Filter 我就聽女朋友講買Doulton,好過Brita 嗰啲成日都漏黑色一點點唔知咩,同埋個濾心可以洗,耐用好多。
一層同兩層用既吸塵機會有咩分別
要抬呀Henry 上樓好撚重,Cordless 實際啲
好貴
有啲錢係要俾人賺
知唔知揸火車係咪好難入
啫係如果有自己屋點都係henry 最好

話說樓豬有冇廁紙牌子推薦?
我自己屋都係Cordless ,Henry 抬上抬落好撚辛苦
廁紙其實買返超市牌子都得,如果高要求少少咪買返Kleenex 健力士
想用啲唔會一抹就碎既
用過Poundland 嗰啲一抹就穿,成手屎

btw thx樓主
vax夠吸力又可以拆個core出嚟,上落樓梯幾輕鬆
想問下大家知唔知英國有冇咩地方可以買菲林曬菲林個d
通常幾時搵人做一次?
同埋幾錢一次?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞