英國移民生活雜談/攻略/你問我盡答 (內含資料整合) (4)

1001 回覆
71 Like 2 Dislike
話甩頭髮其實係用硬水洗頭容易令啲頭髮乾旱 所以容易甩 唔關飲水事
洗完頭用番軟水沖一次就得
咁點算?
租就真係唔係個個業主受

唯有買
有冇清潔電磁爐面既清潔劑 ?
試下用我介紹嗰隻barkeepers friend
英國人係咪唔洗車? 啲車泊喺屋企前面點洗?
一係搵個筒自己洗,一係搵啲自助洗車地方,一係搵啲東歐人洗車地方
去英國開間洗車屋/汽車美容有無得諗?
洗車唔夠東歐佬人工平啦,佢地做爛市,市場都應該飽和左

汽車美容應該都無無得做,因為英國天氣同路面情況太差,洗完一次車好快就成車泥
加上英國人大部分買二三手車,所以英國人啲車係粗揸,唔會好似香港人咁鏡錫
thanks
https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england#where-to-take-your-test

How to provide proof of a negative test result

Your test result can be provided as:

-a printed document
-an email or text message you can show on your phone - make sure your device is charged
我講香港出境嗰part
識人話香港出境一定要實體test result, 就算目的地無require
應該走唔甩
Sor 無睇到TOR 1 個字
咁我就唔清楚啦,之前無聽過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞