英國移民生活雜談/攻略/你問我盡答 (內含資料整合) (4)

1001 回覆
71 Like 2 Dislike
想問吓宜家係咪好多人已經打哂兩針復必泰先過嚟英國
定係嚟到英國都唔唸住打針
係預繳一年租都搵唔到?
講d彩數架老實
忙左幾日,終於有時間坐低覆post

落Pub 食嘢,兩人同行先有折(Two for £10),一個人要7 鎊
真係唔識答,因為水電煤租同council tax 唔同地方可以差好遠,同埋我唔熟你個area
唔緊要,咁多post 我唔expect 人會追,所以先有個Google document

1&2:唔識答,因為其實我唔係做呢範有關電工嘅嘢我全部都係節錄其他巴打嘅comment。我記得個document 有條Youtube 片係專講英國電工點入行

3:大城市一定治安唔好,細城市唔代表一定好。你講得啱,個area 租平樓平一定有原因

4:基本上係,細城市嘅公眾交通規劃未必咁好,無車真係幾唔方面

5:PC 嘅Components 我自己都未試過買過,我都想知邊到好至於Switch 呀呢啲Console 嘢去GAME 或者PC curry 都得

6:我無試過香港運嘢過黎,所以無攻略 你可以係到問下其他巴打
梗係唔駛
無試過美國集運黎英國
英國嘅pub 同香港啲bar 唔同,英國落pub 係family friendly,落club 先係去食仔食女

我都唔飲酒,但係都成日食pub food 飲汽水
RAP \|/
Bed bug 都幾惡搞
https://www.nhs.uk/conditions/bedbugs/
睇呢個guide 教你點算
應該可以paperless 的
識唔少都係打左先過黎
我個人意見就唔講啦,出面其他post 講親都開片
出聲撐邊一邊都死
樓主咁你打咗未
我一早係英國打左啦
唔好揀飲擇食
呢啲一粒粒Green peas 已經好好,mushy peas 真係頂唔緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞