英國移民生活雜談/攻略/你問我盡答 (內含資料整合) (4)

1001 回覆
71 Like 2 Dislike
係呀,唔飲得會寫明

住耐左你就會懶得煲
但上網睇長期累積d重金屬會令器官功能受損
Calcium 同Magnesium 首先唔係重金屬,人體係要吸收呢啲礦物質,多餘嘅礦物質身體識得自己排走。
二黎唔係所有重金屬都係壞,例如Iron 都係人體必須
無聽過
邊間,咩價錢?
30頭 有100萬,到底係香港買樓定離開香港好?
香港買樓嘅話只夠首期 仲要係10%樓價
如果英國買樓已經係1/2-1/3樓價

睇你有冇特別原因想留低
如果無嘅,去英國會更好
如果符合加拿大StreamB更好
上網睇左幾段關於 貓咪移民
如果直航機,假設$4000一張機票
咁1隻貓係咪就係$4000+事前準備文件,晶片等等既費用?
多數片都係講解成個process係點但好少講用左幾錢,所以想問下有冇人解答到,謝謝
我都擔心緊租樓
下個月飛 Book 咗半個月酒店
諗緊使唔使book耐啲搵樓

去 London 一枝公唔揀擇嘅話
搵啲furnished apartment 其實會唔會一兩個星期入到伙?
啲AA真係好撚hea,唔知係咪冇佣收
試過一個半禮拜唔覆機
英國發燒感冒 請5日假係咪都好平常好common
問過預4萬內一隻
貴到咁誇張
自己搞應該平好多,agent 食水好深
[其廿二] 英國辦公室文化
------------------------
請前往以下Google doc 重溫舊文archive: http://shorturl.at/kuDKO
以上金剛棒請勿quote ,有咩問請直接留comment
英國發燒感冒 請5日假係咪都好平常好common

係,發燒感冒唔會預你睇GP
最煩係過去搵pet friendly 既屋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞