英國移民生活雜談/攻略/你問我盡答 (內含資料整合) (4)

1001 回覆
71 Like 2 Dislike
唔會,只要唔好阻到人就得
我到左英國先開,Classic account最基本果隻
佢會寄個code去你英國地址(我用酒店地址)
收到之後,用個code activate個account就用得
有位巴打出左篇BNO specific 嘅移民流程,寫得好詳細,歡迎大家過去參考下

90後BNO單人移民攻略 by 海鮮拼盤巴打
https://lih.kg/2683904
可唔可以介紹喺英國common 的餐廳/快餐店嗎?
Google document 已經有
Google document介紹咗點樣去餐廳食嘢,
但我見唔到有介紹餐廳名

香港會有大快活、譚仔、mod burger呢啲平價連鎖,貴啲有ruby Tuesday ;
咁英國又有冇啲特別出名的連鎖餐廳?例如nando?
有冇啲連鎖多得嚟又好食/難食嘅?唔想中伏
我媽咪張國際萬能卡好奇怪 , 我星期三入左100蚊落去 . 今日又話冇晒錢明明我makesure左熄晒data
聽過啲人講wagamama 世界級難食,但我未食過
唔想嘥錢中伏
我好苦惱
本身amex有白金charge card 都用左幾年架啦 , 但係去apply uk amex 整 global transfer 都reject
其實英國要交咁多稅,香港人去到打份工有幾多可以用嚟購物娛樂
[其十四] 衣食住等唔同品牌一覽 入面有
唔好浪費錢,又貴又唔好食,啲鬼重要當係寶
重有Yo! Sushi 同埋九成 Chinese Takeaway
我將來都會講下呢啲伏位
有冇打過/接過長途電話?
nono
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞