LIHKG 係咪刪左某d有爭議既post?

806 回覆
34 Like 54 Dislike
硬係覺得頭幾頁好多一唱一和

有巴打前面講係樓主要求del

不過你做花生撚時=admin要承受返法律責任 咁緊係要del啦
同埋del呢d濕鳩post 唔=會del將來既政治post好嗎 不過點都好del左post都通知返會好d
笑撚死 將apps 同政府當相同性質既例子

真係好撚幼稚

咁不如叫admin 唔好撚聽會員意見
好似林早洩咁鳩管
亂bam 人就最好
如果想咁就真真正正不如返高登好過

講咁多野都係想R人過高登
走啦垃圾

講緊你哋咁支持高登嘅政策
又點解唔返高登呀戇鳩
你哋成班撚屌想r 人返高登就真
會員發表少少意見就叫人收皮或者返高登
學護果個post 學樓上巴打咁講

由cyber norms 去制裁果個樓主

但而家咁樣個女仔俾人起曬底,但一到個男仔俾人起底就del post 咁變相個男仔其實除左出個道歉post之外乜野代價都冇

咁樣其實屬於admin落手去人手調控市場

不過 係ptgf 個case度都明白難決定

如果事主冇isp/u email 就好難澄清到,可能成41頁既連登仔都俾個樓主呃左而冇人知,呢啲欺凌又真係好慘

高登有欺凌情況(特別係無理無證據),唔代表乜野傳統都要帶過來新壇

大家要一齊幫手諗諗點樣幫呢個壇諗啲方法解決呢啲問題,先係長久之計

呢死得啦。。。高登就乜係都講得,所以好多時候有D仆街做衰野但又冇犯法,但係受害者會上高登就係為左搞大佢。
什至有D都係靠起底搞大件事先令到差佬做野
ADMIN點判斷?
如果乜柒都唔講得你不如講下同babycondom有乜分別?
呢鑊真係唔認同
早洩幾垃圾都好都唔會del 起底post

早洩del 過啦
不過手腳慢等大家都食夠花生先del

不失為一個好方法
講真果句
lihkg 攬到咁多舊高登會員返黎
會員會期待有一個新既自由討論空間
如果lihkg 個方向係似香討咁
實預左有會員會走架啦
<blockquote>明明就係post主要求del post,成班分化撚係度鳩吹

要求del就有得del?</blockquote>

開post果個要求del都冇得del?我真係唔知應你咩好

你都痴撚線
高登特色不嬲要為自己講過既野負責
又係新來報道?

唔使咁急霸佔老屎忽高地喎
不嬲有得咁架啦,係早洩唔理鳩人姐

你用腦諗下自己講緊咩好唔好
連巴可以考慮開個post講返del左邊啲同點解 廢事有班弱智係又屌唔係又屌
https://lihkg.com/thread/26462/page/1?ref=ios
E 個post原本個樓主都係柒左比人起底
但原post消失左

咁都係好事黎既

好事?
佢害左個女仔喎,自己就想獨善其身?
呢d人起碼都要比人公審返先啦
如果好似火哥同香港航空咁,睇黎都會del post

港豬討論區

淨係討論娛樂 搞埋啲show 腳大賽 寫下名 玩下十連咪算囉

咁我洗撚上呢度咩
香討多人好多啦

死啦去鄉土啦
仲留係度托呀

又趕人走
比啲時間可以
但唔提出意見同埋討論佢又點會改到呢?
admin回應左未
「我接手高登第一個月就收到律師信,用詞好嚴厲,講我欠他幾多錢。起初我覺得好簡單啫,咪刪帖囉,後來睇番篇文,原來網民只是討論某服務唔啱自己,有人和議,又有人搭了句:『呃錢!』其實呃錢只是個人意見。」林祖舜接手高登( http://forum.hkgolden.com)兩年多,他說,高峯期每星期都有律師信,怎應付?「因為我們是個平台,法律上他有權入罪網站的。但我發現律師信好標準,試過有一次來了兩封信,完全一樣,只是超連結有分別──一條是高登,一條是另一個網站,好明顯寄錯了,原來有一種服務是幾千元律師信任寄,但不包回覆!這樣玩法就不同了,他投訴的帖五頁,那我們就回覆問他:到底是哪一頁哪個網民哪一句話,犯了香港哪一條法例?結果十封律師信就有八封沒有回音。」餘下兩封對方還是會跟進的,「他可能會好詳細的回覆,第幾頁第幾句……我再問律師,到底是否會構成某種罪行,如果律師說會,我們就會刪。在現今的法律上,我們沒有更好的方法。」那法律顧問豈不成了基本開支?「從前只顧着買伺服器,程式設計員……沒想到這開支,現佔我們每月開支20-30%。」

你話我打手好乜都好
高登果邊做法係咁既
點都可取過一收律師信就del

笑撚死 將apps 同政府當相同性質既例子

真係好撚幼稚

咁不如叫admin 唔好撚聽會員意見

好似林早洩咁鳩管

亂bam 人就最好

如果想咁就真真正正不如返高登好過

講咁多野都係想R人過高登

走啦垃圾

講緊你哋咁支持高登嘅政策

又點解唔返高登呀戇鳩

你哋成班撚屌想r 人返高登就真

會員發表少少意見就叫人收皮或者返高登

呢度大部份人都冇因為冇HKG+先過黎咋
你估真係想改變 開過第二個論壇呀? 咪撚玩啦
LIHKG 咪又係打正旗號做新高登
講撚到完全冇關係咁
如果好似火哥同香港航空咁,睇黎都會del post

港豬討論區

淨係討論娛樂 搞埋啲show 腳大賽 寫下名 玩下十連咪算囉

咁我洗撚上呢度咩

香討多人好多啦

死啦去鄉土啦

仲留係度托呀

又趕人走

「我接手高登第一個月就收到律師信,用詞好嚴厲,講我欠他幾多錢。起初我覺得好簡單啫,咪刪帖囉,後來睇番篇文,原來網民只是討論某服務唔啱自己,有人和議,又有人搭了句:『呃錢!』其實呃錢只是個人意見。」林祖舜接手高登( http://forum.hkgolden.com)兩年多,他說,高峯期每星期都有律師信,怎應付?「因為我們是個平台,法律上他有權入罪網站的。但我發現律師信好標準,試過有一次來了兩封信,完全一樣,只是超連結有分別──一條是高登,一條是另一個網站,好明顯寄錯了,原來有一種服務是幾千元律師信任寄,但不包回覆!這樣玩法就不同了,他投訴的帖五頁,那我們就回覆問他:到底是哪一頁哪個網民哪一句話,犯了香港哪一條法例?結果十封律師信就有八封沒有回音。」餘下兩封對方還是會跟進的,「他可能會好詳細的回覆,第幾頁第幾句……我再問律師,到底是否會構成某種罪行,如果律師說會,我們就會刪。在現今的法律上,我們沒有更好的方法。」那法律顧問豈不成了基本開支?「從前只顧着買伺服器,程式設計員……沒想到這開支,現佔我們每月開支20-30%。」

你話我打手好乜都好

高登果邊做法係咁既

你話我打手好乜都好

高登果邊做法係咁既

有人話呢度唔係高登呀
點解要學高登
除左法律責任問題,
是否能夠自由討論既問題之外
而家會員其實都幾大問題
1.道德撚湧現
2.5p化
3.一聽到人屌lihkg就叫人死返高登
最激氣就係聽到3
"呢到唔係高登,
做乜要好似高登咁
想好似高登咁咪返去"
admin回應左未

d人話鴨免未訓醒喎
碌左咁多頁
淨係見到啲人死攬admin,郁啲就屈人打手
屌你小學雞咩
成浸個人崇拜味
Btw, admin 出黎講下 係咪原po 話del 就可以del?

你話我打手好乜都好
高登果邊做法係咁既

可以參考

同意

網民最鐘意食花生,因為無代價

就好似ptgf 果post , 最係發覺原來係轉貼/借刀。。post 果個根本無代價

起底既師兄又係無代價,除非政府要玩9係rn w

哀d 個句就算開呢個post 既樓主都係無代價

反而連巴有事要上身, 站係佢立場,係道德同責任方面我撐佢 del呢 個 post

無人話過起底要 del post, 同埋樓主要求就可以 del post, 只係唸倘 case 係以上情況 mix 埋一齊先有需要,要分開黎睇,唔好炒埋一疊

POST個個有無代價你關心
起底個個有無代價你又關心
ADMIN有無代價你又關心
就係無人理D女無啦啦比人POST出黎老屈呢件事
學護果個post 學樓上巴打咁講

由cyber norms 去制裁果個樓主

但而家咁樣個女仔俾人起曬底,但一到個男仔俾人起底就del post 咁變相個男仔其實除左出個道歉post之外乜野代價都冇

咁樣其實屬於admin落手去人手調控市場

不過 係ptgf 個case度都明白難決定

如果事主冇isp/u email 就好難澄清到,可能成41頁既連登仔都俾個樓主呃左而冇人知,呢啲欺凌又真係好慘

高登有欺凌情況(特別係無理無證據),唔代表乜野傳統都要帶過來新壇

大家要一齊幫手諗諗點樣幫呢個壇諗啲方法解決呢啲問題,先係長久之計

呢死得啦。。。高登就乜係都講得,所以好多時候有D仆街做衰野但又冇犯法,但係受害者會上高登就係為左搞大佢。
什至有D都係靠起底搞大件事先令到差佬做野
ADMIN點判斷?
如果乜柒都唔講得你不如講下同babycondom有乜分別?

大部份人上高登就係因為講乜都得
高登做得唔好我轉會過黎係因為呢到係高登精神續作
如果呢到keep唔到高登既優勢無人會留係到
到時只會變到膠登咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞