LIHKG 係咪刪左某d有爭議既post?

806 回覆
34 Like 54 Dislike
老老實實睇番上面巴打講嘅del po 原因我覺得好合理,仲要2個都係原po 樓主申請del po 唔係admin 做主動。
del po 唔係問題,而家唯一問題係冇ban 人同del po 準則, 但問題不大, 講番就得
但係admin 論壇 del post 個係比ban人嚴重
首先因為咩言論都係言論自由保障之下
同時del post 唔同ban 人係影響到全部人
高登以前成功某程度係因為冇del post 冇編緝
起人底者被起底 屌人被人屌番
一切由網路norm作平衡
以平時高自由嘅高登文化呢講
如果係多人關注的情況下(白粉x,佔中2.0,革命)del post
就算Del post原因約法三章 +del post 後公告天下
Admin都一定會比人屌到飛起
所以希望admin
一來請放下del post權力
二來可以此事
因為點講都好高登以前從未因為如此小事Del post
可能會打擊到不少人對admin中立性之信心
引發危機(你雖然可以ban晒D反對者作後話)
留明
唔刪起底post單單堂費都足夠lihkg收皮(假設佢背後冇資金) 唔好唔記得高登白x報打官司個時敗數係法律上係講明討論區係要為會員所講o既野負責,即係話一交會員出黎一係刪貼一係告討論區

咁樣你話admin係點做決定最好?
留名求知
唔刪起底post單單堂費都足夠lihkg收皮(假設佢背後冇資金) 唔好唔記得高登白x報打官司個時敗數係法律上係講明討論區係要為會員所講o既野負責,即係話一交會員出黎一係刪貼一係告討論區

成個hkg都食得落呢d野你同佢地擔心呢樣?
踩界論壇先咁多人上姐
Del post真係好失望,希望無下次,又唔係比人告
唔想lihkg有版主呢樣野
咁快步高登後塵
講返咩原因del 同 準則要一樣持平 就無咩問題

踩界論壇先咁多人上姐

佢地唔驚就唔會刪post 聰明人
我覺得至少都要講左咩事del先?

踩界論壇先咁多人上姐

我意思係唔同意佢呢種做法
btw我係蠢尻

同意

網民最鐘意食花生,因為無代價

就好似ptgf 果post , 最係發覺原來係轉貼/借刀。。post 果個根本無代價

起底既師兄又係無代價,除非政府要玩9係rn w

哀d 個句就算開呢個post 既樓主都係無代價

反而連巴有事要上身, 站係佢立場,係道德同責任方面我撐佢 del呢 個 post

無人話過起底要 del post, 同埋樓主要求就可以 del post, 只係唸倘 case 係以上情況 mix 埋一齊先有需要,要分開黎睇,唔好炒埋一疊
當然我同意要有準則俾人知,但唔知點解覺得上面有啲人係到煽風點火咁
當然我同意要有準則俾人知,但唔知點解覺得上面有啲人係到煽風點火咁

你睇返username 就明

踩界論壇先咁多人上姐

我意思係唔同意佢呢種做法
btw我係蠢尻

我都唔同意,但呢個係無奈之下o既選擇,btw我唔知你所指hkg係講緊高登定係個hkg+app

你所講的係高登,我一直都覺得高登係有意被lihkg吸哂d會員過去。高登由最高峰
唔贊成咁小事就del po,即使係del都希望admin會出個po講翻點解del
留名 求解釋

你睇返username 就明

除左高葵之外好似仲有一兩隻
ptgf同女學護個post有睇
講真ptgf個post admin del我覺得情有可原
你話佢肯爆deal過肯定係ptgf既就話姐
而家係網上搵堆女就話係
佢自己都唔敢肯定

至於女學護
明顯就男事主自己攞黎衰
有無需要為左保護女事主容貌而del post呢
我又覺得未至於....

點都好
可以話比大家知準則就最好
不過我明白準則好難定得好
咁至少都應該事後比個原因
雖然互聯網係自由 但係始終要為自己嘅言論負翻啲責任嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞