LIHKG 係咪刪左某d有爭議既post?

806 回覆
34 Like 54 Dislike
你唔訓 admin都要訓啦 鐵人咩

ptgf個件事 你要怪就怪樓主囉 未經證實就放左上黎
無啦啦比人屈係雞喎 幾萬人都睇到喎 del左好正常姐

女學護個單仲on9 私人恩怨姐 洗乜放人上黎啊
你要屌樓主咪出個新post 講下上文提要 再繼續屌
但咁小事 又有個人資料 del都好合理姐
你話莫生啊beauty blogger 七警 個啲del post就話姐 小學雞比人飛再唱衰ex 有幾值得睇呢?

高登最近依幾年就係比依堆弱智post搞到越黎越低質

仲有

你班打手死返高登啦 方死無人知你想R返啲人過檔咩草泥馬

終於有巴打心水清

我都有follow自殺巴打個post 而家爬唔返文好擔心

係呀 終於有人記得

del左唔想樓主睇返,同埋聽聞樓主入左急症

希望admin解解話?
其實不如比條界線黎啦
最多2邊走
想睇起底偷拍咪返高登
正常討論返連登囉
<blockquote><blockquote><blockquote>明明就係post主要求del post,成班分化撚係度鳩吹

要求del就有得del?</blockquote>

開post果個要求del都冇得del?我真係唔知應你咩好 </blockquote>

高登其中一個同其他論壇唔同嘅地方就係無得改無得del</blockquote>

但高登d管理員可以喎
之前oscar ma單野都有俾人del佐啦 仲要唔係當時個樓主要求del喎

而家係連住尼少少野都del

無撚膽既admin ,oscar ma係發展到好後期差唔多上埋新聞至Del
比著admin 一個post未爆,已經嚇到刪撚左
維護香港既和諧,靠撚哂你

咁撚唔滿意死翻入早洩懷抱度啦
開壇一個月都冇就係度阿支阿左,人地第一次經營一個壇咋

又嚟

黎你老母咩
叫你比d時間連仔呀
個post凌晨先開,而家10點都冇,就算起左身佢都會有野做啦

講緊你係唔係都叫人返高登呀傻鳩

講緊你地冇耐性就欄翻高登呀傻鳩

你話莫生啊beauty blogger 七警 個啲del post就話姐 小學雞比人飛再唱衰ex 有幾值得睇呢?

仲有

終於有巴打心水清

其實不如比條界線黎啦
最多2邊走
想睇起底偷拍咪返高登
正常討論返連登囉

咁lihkg存在有乜意義?
呢鑊真係唔認同
早洩幾垃圾都好都唔會del 起底post

早洩del 過啦
不過手腳慢等大家都食夠花生先del

早sit del之前佢話會出返律師信問人地邊有問題,邊到against law先del,唔係一收就del,你估佢話有問題就有問題
如果好似火哥同香港航空咁,睇黎都會del post

港豬討論區
淨係討論娛樂 搞埋啲show 腳大賽 寫下名 玩下十連咪算囉

仲有

終於有巴打心水清

成班連住尼打手
唔同意見都唔比講
正宗藍絲思想
屌你
下下動用admin能力剷post同林早洩有咩分別

咁要負法律責任果時點算?

咁咪收左先del
仲有咪撚咁on9咩都屈打手啦
Lm
笑撚死 將apps 同政府當相同性質既例子

真係好撚幼稚

咁不如叫admin 唔好撚聽會員意見
好似林早洩咁鳩管
亂bam 人就最好
如果想咁就真真正正不如返高登好過
如果好似火哥同香港航空咁,睇黎都會del post

港豬討論區

淨係討論娛樂 搞埋啲show 腳大賽 寫下名 玩下十連咪算囉

咁我洗撚上呢度咩
香討多人好多啦
學護果個post 學樓上巴打咁講
由cyber norms 去制裁果個樓主
但而家咁樣個女仔俾人起曬底,但一到個男仔俾人起底就del post 咁變相個男仔其實除左出個道歉post之外乜野代價都冇
咁樣其實屬於admin落手去人手調控市場

不過 係ptgf 個case度都明白難決定
如果事主冇isp/u email 就好難澄清到,可能成41頁既連登仔都俾個樓主呃左而冇人知,呢啲欺凌又真係好慘

高登有欺凌情況(特別係無理無證據),唔代表乜野傳統都要帶過來新壇

大家要一齊幫手諗諗點樣幫呢個壇諗啲方法解決呢啲問題,先係長久之計
有無巴打睇過pizza hut爆料個post?
係咪無左
留名
Admin開一個台專貼返del po ban人原因,夠透明就少誤會
以前高登同其他討論區唔同既係
你出每個post每個comment都係無得edit
出左就係出左
咁大家都會注重自己既言行
因為講錯就或者做左d柒野話隨時比人起底
大家都會覺得需要為自己既說話而負責
相反你咁易del post d人會覺得唔需要為自己既言行負責
就好似無啦啦唱尻個女仔果位巴打

無錯 佢做錯自己有其他會員搞返佢
唔需要admin出手
<blockquote>明明就係post主要求del post,成班分化撚係度鳩吹

要求del就有得del?</blockquote>

開post果個要求del都冇得del?我真係唔知應你咩好

你都痴撚線

高登特色不嬲要為自己講過既野負責

又係新來報道?

包括承擔所有法律責任?

唔好嫌我煩下下用法律壓你地

因為呢個問題就點都要面對

不如大家依家傾掂去

咪話有律師信就del

一收信就del?
咁爆大獲既post全部唔使出啦

呢點可以參考高登嘅做法

由於高登一向以言論自由及開放見稱,故亦有「網絡欺凌」、「閃卡」及「粗口」的情況,林祖舜曾表示自己習慣日日狂收律師信,一開始他會一收信便刪帖,但被網民反對。

後來他得知原來數千元便可以請律師發信,但不包括回覆。他會回信要求對方指出帖文內容哪些字構成誹謗等,往往再沒有下文
https://lihkg.com/thread/26462/page/1?ref=ios
E 個post原本個樓主都係柒左比人起底
但原post消失左

咁都係好事黎既
學護果個post 學樓上巴打咁講
由cyber norms 去制裁果個樓主
但而家咁樣個女仔俾人起曬底,但一到個男仔俾人起底就del post 咁變相個男仔其實除左出個道歉post之外乜野代價都冇
咁樣其實屬於admin落手去人手調控市場

不過 係ptgf 個case度都明白難決定
如果事主冇isp/u email 就好難澄清到,可能成41頁既連登仔都俾個樓主呃左而冇人知,呢啲欺凌又真係好慘

高登有欺凌情況(特別係無理無證據),唔代表乜野傳統都要帶過來新壇

大家要一齊幫手諗諗點樣幫呢個壇諗啲方法解決呢啲問題,先係長久之計

火哥果單野咪又係靠起底先制裁到啲仆街
要和理非非就返香討啦
自殺果個post好似係由報警同相熟事主嘅幾位巴打提議del post,因為自殺氣氛係會傳染,加上事後事主都送院治癒,為免事主事後睇返再低落,呢個Del左係合適。(加上果位巴打都有搞下活動,減低進一步影響係好重要)

至於其他Del post我認為admin可以提出返因由,集中公佈。
真係好好笑

一覺得有不滿就成班好似護衛隊出黎屈打手同死返高登

大家都係係高登出黎 但有不同既聲音都容納唔到

想搞到lihkg變成一言堂?

行政事務不得會員議論批評?

呢度玩個人崇拜, 連住尼做乜都係冇錯

連住尼的確係開托左個新地方比ios同啲不滿高登既人上
而且個app又順 改善咁密 又趕工趕個安撞版出黎
依方面真係好感激 他日出收費版都一定會支持
就好似hkg+咁
但如果啲擁護者要我當佢係恩主同主人咁
時時刻刻要記住主人既大恩大德唔好咁多聲氣既話
我做唔到喎 不平則鳴有咩問題
有爭議咪拎出黎討論囉 一意孤行同早洩有咩分別
郁啲就叫人死返高登 好似要主人唔好比飯食趕人走咁
「我接手高登第一個月就收到律師信,用詞好嚴厲,講我欠他幾多錢。起初我覺得好簡單啫,咪刪帖囉,後來睇番篇文,原來網民只是討論某服務唔啱自己,有人和議,又有人搭了句:『呃錢!』其實呃錢只是個人意見。」林祖舜接手高登( forum.hkgolden.com)兩年多,他說,高峯期每星期都有律師信,怎應付?「因為我們是個平台,法律上他有權入罪網站的。但我發現律師信好標準,試過有一次來了兩封信,完全一樣,只是超連結有分別──一條是高登,一條是另一個網站,好明顯寄錯了,原來有一種服務是幾千元律師信任寄,但不包回覆!這樣玩法就不同了,他投訴的帖五頁,那我們就回覆問他:到底是哪一頁哪個網民哪一句話,犯了香港哪一條法例?結果十封律師信就有八封沒有回音。」餘下兩封對方還是會跟進的,「他可能會好詳細的回覆,第幾頁第幾句……我再問律師,到底是否會構成某種罪行,如果律師說會,我們就會刪。在現今的法律上,我們沒有更好的方法。」那法律顧問豈不成了基本開支?「從前只顧着買伺服器,程式設計員……沒想到這開支,現佔我們每月開支20-30%。」

你話我打手好乜都好
高登果邊做法係咁既
點都可取過一收律師信就del
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞