LIHKG 係咪刪左某d有爭議既post?

806 回覆
34 Like 54 Dislike
屌,怕法律訴訟姐係宜家SERVER係香港呀?
又話D資料係曬外國?
姐係宜家法庭一個ORDER呢度都一樣要交人?

引渡協議規定,在締約一方的司法管轄區內被控觸犯嚴重刑事罪行或已被判罪名成立的人,倘在締約另一方的領土內被發現,該締約另一方須將有關人等移交。此外,香港法院可應某外國法院的要求,在香港取得證據,供該外國法院的民事或刑事法律程序之用。香港法院同樣可向海外法院發出請求書,要求取得證據。至於香港及海外刑事罪行的偵查及檢控方面的相互法律協助,以及在追討犯罪得益事宜上的相互法律協助,則由律政司國際法律科根據《刑事事宜相互法律協助條例》(第525章)直接提供及取得。

利申:唔識法律
btw有冇法律jj解釋吓

唔係殺人恐襲果d就算香港法院出信人地都未必理
成班話admin del post,但你地自己爽完,對住條女打完飛機,食完花生,然後就拍拍羅柚上一頁,乜野責任都唔洗負。LIHKG唔同高登,一定冇對面有咁多充足資源去應付無論法律訴訟或者其他開支。有人話admin冇膽,或者其實係一種保護,保護被po出黎同出po果位,由其宜家新開未穩定落黎更加唔適宜有官非上身,反而我地係唔係應該自律一吓,免得過都暫時唔好玩出禍呢?

btw我都應同admin可以出個規則定條界線。

你做版主,我做副版主,搞好香討佢

又唔係要'版主',可以好似樓上咁講簡單講一講

我諗簡單啲係比幾條底線

例如起底係無問題

但係如果點錯相 又或者冤枉左人既既話

咁就無謂啦 係咪?

就呢樣野討論.

咁但係呢樣即係都需要admin 好似個法官咁 "接受" 開post 或者其他人投訴嘅論點係有理嘅. 然後宣判"咁我del 左個post"

呢樣好似唔係"高登"文化嘅人會接受嘅野.
Push
點撚樣呀DEL左PTGF個post

爬文啦

唔係係成人台咩
又話D資料係曬外國?

引渡協議規定,在締約一方的司法管轄區內被控觸犯嚴重刑事罪行或已被判罪名成立的人,倘在締約另一方的領土內被發現,該締約另一方須將有關人等移交。此外,香港法院可應某外國法院的要求,在香港取得證據,供該外國法院的民事或刑事法律程序之用。香港法院同樣可向海外法院發出請求書,要求取得證據。至於香港及海外刑事罪行的偵查及檢控方面的相互法律協助,以及在追討犯罪得益事宜上的相互法律協助,則由律政司國際法律科根據《刑事事宜相互法律協助條例》(第525章)直接提供及取得。

如果人地受理呢?
admin仲未入黎? 之前玩召喚又覆得咁快?

你覺得佢就咁一句 "係我地當然覺得有需要搬左個post 去黑洞/del 個post" 甚至" 我地度緊, 俾D時間我地" 呢D句會滿足到巴絲甚至打手?

當然我都廢事defend. 一日唔出嚟一日都仲會亂

召喚admin
我們正內部了解事件,待會再出出回應

利申:返緊工

出現了
成班話admin del post,但你地自己爽完,對住條女打完飛機,食完花生,然後就拍拍羅柚上一頁,乜野責任都唔洗負。LIHKG唔同高登,一定冇對面有咁多充足資源去應付無論法律訴訟或者其他開支。有人話admin冇膽,或者其實係一種保護,保護被po出黎同出po果位,由其宜家新開未穩定落黎更加唔適宜有官非上身,反而我地係唔係應該自律一吓,免得過都暫時唔好玩出禍呢?

btw我都應同admin可以出個規則定條界線。

你做版主,我做副版主,搞好香討佢

又唔係要'版主',可以好似樓上咁講簡單講一講

我諗簡單啲係比幾條底線

例如起底係無問題

但係如果點錯相 又或者冤枉左人既既話

咁就無謂啦 係咪?

就呢樣野討論.

咁但係呢樣即係都需要admin 好似個法官咁 "接受" 開post 或者其他人投訴嘅論點係有理嘅. 然後宣判"咁我del 左個post"

呢樣好似唔係"高登"文化嘅人會接受嘅野.

errrrm 都岩既 起底同屌柒人係高登文化一種黎

不過以往既起底post

唔係拖人出糧既仆街 食女玩家就係呃人錢

今次del果個好明顯點睇都係樓主on9在先

唔同處境喎
又話D資料係曬外國?

facebook都要交人啦

facebook投共添咁係咪呢度又投共呀?
server係外國仲交咩人法咩律?server所在國法院岀order咪交囉

Server 喺外國係唔夠,仲要營運團隊喺外國至安全。
其實咁有無人發現會員高葵枺式會社同樓主都係度煽風點火

大家個方向已經唔係討論點改善好lihkg

而係無目的咁鬧人

不如好似岩岩有幾位巴打咁 諗下點先可以拎翻個平衡點啦?

條友仔第一日已經係咁 之後就開d po 洗下正皮咁 成日d 留言陰d 陰d 咁引人罵戰

係啊 我都留意左佢好耐

每次個啲有爭議性既post都有佢份

然後用啲字眼係好鬼引導性

唔知佢有啲咩機心

想大家憎呢度,先有機會說服大家番高登

agger

邊個亂屌人,邊個就係鬼

認真撚亂入一下
今次admin del post大家唔係覺得有問題嘅話應該冇咁多人覆
(well,可能係分身自己覆自己la)

轉全職lihkg 啦 連admin

利申:g 持連admin

加油呀連巴
參考上面有人講話開置頂解釋點解del

你覺得佢就咁一句 "係我地當然覺得有需要搬左個post 去黑洞/del 個post" 甚至" 我地度緊, 俾D時間我地" 呢D句會滿足到巴絲甚至打手?

召喚admin

佢出左黎 召喚成功

召喚admin

講中左喎

唔駛急最緊要快.

等睇班奇人異士點樣由呢一句都抽稱
又話D資料係曬外國?

如果人地受理呢?

咁server國出order佢都無得揀要交人,除非佢有錢打官司囉,仲有d資料加密曬去法庭問起佢一句唔記得點解密都得架
所以我之前咪問admin個server究竟係咩國,我地既資料受到邊個程度既保護,總之server係外國,九成既case都唔需要交人

轉全職lihkg 啦 連admin

利申:支持連admin

$$$$$$
其實咁有無人發現會員高葵枺式會社同樓主都係度煽風點火

大家個方向已經唔係討論點改善好lihkg

而係無目的咁鬧人

不如好似岩岩有幾位巴打咁 諗下點先可以拎翻個平衡點啦?

條友仔第一日已經係咁 之後就開d po 洗下正皮咁 成日d 留言陰d 陰d 咁引人罵戰

係啊 我都留意左佢好耐

每次個啲有爭議性既post都有佢份

然後用啲字眼係好鬼引導性

唔知佢有啲咩機心

想大家憎呢度,先有機會說服大家番高登

agger

邊個亂屌人,邊個就係鬼

認真撚亂入一下
今次admin del post大家唔係覺得有問題嘅話應該冇咁多人覆
(well,可能係分身自己覆自己la)

我覺得反而係因為del左個兩個post都上過熱門

多人睇過先咁大回響
留名睇admin解話

唔駛急最緊要快.

等睇班奇人異士點樣由呢一句都抽稱

係啊admin 頭個百幾個回覆都好重火藥味
btw admin 講野可唔可以口語d 書面語講野好似北佬/政府官方tone 咁
好撚多小學雞
見人地屌佢又屌
Del post 個做法好趕客下,希望連尼住會跟進
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞