LIHKG 係咪刪左某d有爭議既post?

806 回覆
34 Like 54 Dislike
除左法律責任問題,
是否能夠自由討論既問題之外
而家會員其實都幾大問題
1.道德撚湧現
2.5p化
3.一聽到人屌lihkg就叫人死返高登
最激氣就係聽到3
"呢到唔係高登,
做乜要好似高登咁
想好似高登咁咪返去
"

叫果班人諗下呢個科林創立嘅原意同對象係乜。
硬係覺得頭幾頁好多一唱一和

有巴打前面講係樓主要求del

不過你做花生撚時=admin要承受返法律責任 咁緊係要del啦

同埋del呢d濕鳩post 唔=會del將來既政治post好嗎 不過點都好del左post都通知返會好d

得個幾條傻鳩要admin解釋

煩撚住哂

政治POST要承擔法律責任個陣又會唔會DEL呀?
我記得好耐之前隔離台有個post

話一人一件做過嘅仆街野

入邊有條友呃左fd 十萬好似

最後比人起返底

咁依啲起底係咪岩

樓主柒左比人起返又係咪岩

做ptgf比人起底係咪又係咪岩

迷你龍日日比人post 佢係咪唔滿意又可以request del post

點為止介定可del 可唔del
<blockquote>明明就係post主要求del post,成班分化撚係度鳩吹

要求del就有得del?</blockquote>

開post果個要求del都冇得del?我真係唔知應你咩好

你都痴撚線

高登特色不嬲要為自己講過既野負責

又係新來報道?

包括承擔所有法律責任?

唔好嫌我煩下下用法律壓你地

因為呢個問題就點都要面對

不如大家依家傾掂去

咪話有律師信就del

一收信就del?
咁爆大獲既post全部唔使出啦

呢點可以參考高登嘅做法

由於高登一向以言論自由及開放見稱,故亦有「網絡欺凌」、「閃卡」及「粗口」的情況,林祖舜曾表示自己習慣日日狂收律師信,一開始他會一收信便刪帖,但被網民反對。

後來他得知原來數千元便可以請律師發信,但不包括回覆。他會回信要求對方指出帖文內容哪些字構成誹謗等,往往再沒有下文

咁先啱 先回信要求問 再等對方答 對方能夠指出會合作 如果唔係會有自我收緊言論自由問題
再講 咁樣del post 有好處 但都有弊處 新forum 有d位未清晰 大家要見諒 睇下admin點做啦 暫時唔洗鼓吹叫人返一言堂高登
但大家未有證據既post 好似ptgf 好片面 呃唔呃有保留 有借刀之嫌 起底過於小學雞 分手兩個月人地搵條新仔都要批頭 守喪咩 女人冇乜青春 佢要賣青春做公廁你阻止到咩
除左法律責任問題,

而家會員其實都幾大問題

1.道德撚湧現

2.5p化

最激氣就係聽到3

"呢到唔係高登,

做乜要好似高登咁

想好似高登咁咪返去
"

小圈子(好似係)
用自殺黎搵存在感既人真係可憐

咁又唔好咁講 佢都係比人有機會救返佢姐

如果動機係開自殺post博關心 最後希望人地關心搞到真係食藥入院 admin係del佢post係無錯喎

不過你做花生撚時=admin要承受返法律責任 咁緊係要del啦
同埋del呢d濕鳩post 唔=會del將來既政治post好嗎 不過點都好del左post都通知返會好d

煩撚住哂

解釋係必要的
如果好似火哥同香港航空咁,睇黎都會del post

港豬討論區

淨係討論娛樂 搞埋啲show 腳大賽 寫下名 玩下十連咪算囉

咁我洗撚上呢度咩
香討多人好多啦

死啦去鄉土啦
仲留係度托呀

又趕人走

得啖笑,只可以有一種意見
新香港人由新論壇開始
哇屌。
呢d post,高登唔會咁輕易del的。。。。
除左法律責任問題,

而家會員其實都幾大問題

1.道德撚湧現

2.5p化

最激氣就係聽到3

"呢到唔係高登,

做乜要好似高登咁

想好似高登咁咪返去
"

小圈子(好似係)

邊方面既小圈子?
真係好好笑

一覺得有不滿就成班好似護衛隊出黎屈打手同死返高登

大家都係係高登出黎 但有不同既聲音都容納唔到

想搞到lihkg變成一言堂?

行政事務不得會員議論批評?

呢度玩個人崇拜, 連住尼做乜都係冇錯

見到樓上嗰件紅字長名真係得啖笑
你屌admin?我屌返你 你一定係打手
On99 blocl 左條柒頭
仲有幾個幫admin 諗晒藉口
唉個hkg+ vip有得唔洗isp email分分鐘就係害死lihkg既關鍵
你地都on99, del post咪del post, 連尼住係LIHKG權力核心,Del post洗唔撚洗同你地開個會先呀?鍾意Del咪Del囉,洗撚同你地解釋
真係好好笑

屌下lihk就狗衝出黎屈人打手
大家當初冇左HKG+係好多謝連尼住開新壇
但唔撚代表佢做撚左恩人
睇撚住佢有問題想指出又打手又叫人死番高登
真係屌你老母
有位好靚女既絲打都del左
唔明點解要del

花生都無得食

條仆街樣都未貼
其實衣個post大部份直接叫人死返高登既先係打手

衣字屌唔屌你好呢
唉個hkg+ vip有得唔洗isp email分分鐘就係害死lihkg既關鍵

點睇

我都feel到
係高登都見過類似戰術

煩撚住哂

解釋係必要的

根本點都要解釋
解釋完可以令會員更加了解論壇政策同尺度
而再引發有關討論
而家唔駛解釋就del post
畀人感覺黑箱作業
同埋人哋reddit admin 連玩大咗都會出post 解釋
https://www.reddit.com/r/announcements/comments/5frg1n/tifu_by_editing_some_comments_and_creating_an/?st=IWE9VXMP&sh=8a03b21c
LIHKG 呢啲就更加要解釋

Btw 等睇有人叫我返reddit
完全feel 到有部分人係刻意引導風向

btw 同意要訂立一套標準
班人係咪當左lihkg 係宗教
開個forum 比你地用就當人救世主
個apps 有問題 提出意見又叫人走
依家管理方法有矛盾有衝突又叫人走
想討論下都唔得

屌你老味 唔上lihkg 好撚閒咩
傾唔掂咪唔柒上囉
使撚你下下提我走咩

利申 好想睇admin 出黎點解畫
如果真係和理非非討論區 你上埋我嗰份
真係好好笑

屌下lihk就狗衝出黎屈人打手
大家當初冇左HKG+係好多謝連尼住開新壇
但唔撚代表佢做撚左恩人
睇撚住佢有問題想指出又打手又叫人死番高登
真係屌你老母

啲小學雞覺得admin 成個英雄咁咪好崇拜
你入下啲彈app po 你會見到一有人話自己彈app 就會畀人屌打手
仲有啲有啲poat 你會見到啲人喺度嗌lihkg 萬歲 唔係鳩up 嗰種
你就明好多小學雞喺度個人崇拜
希望遲啲班柒頭收斂下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞