LIHKG 係咪刪左某d有爭議既post?

806 回覆
34 Like 54 Dislike
呢個po好撚多鬼 好多分化撚
認真呢個post 岀咗八個鐘
只小比一日時間admin 諗下點應對喇
呢度啲回覆都唔知有咩好燥

唔應該雙重標準
係高登admin 做嘅屌到上太空啦已經

林早洩係覆都唔會
24小時內處理到我覺得合理

前面仲有班人話以前高登唔會del post 添,痴鳩線,平行時空

講緊係呢類咁既post唔會del

其實係會架,不過del 一個之後通常好大反彈,開個新post 再大家瘋狂推post 咁開到三四五咁樣
學護果個post 學樓上巴打咁講

由cyber norms 去制裁果個樓主

但而家咁樣個女仔俾人起曬底,但一到個男仔俾人起底就del post 咁變相個男仔其實除左出個道歉post之外乜野代價都冇

咁樣其實屬於admin落手去人手調控市場

不過 係ptgf 個case度都明白難決定

如果事主冇isp/u email 就好難澄清到,可能成41頁既連登仔都俾個樓主呃左而冇人知,呢啲欺凌又真係好慘

高登有欺凌情況(特別係無理無證據),唔代表乜野傳統都要帶過來新壇

大家要一齊幫手諗諗點樣幫呢個壇諗啲方法解決呢啲問題,先係長久之計

終有人講話
果啲話講風涼話加個EDIT制果啲

要搵個平衡點

唔應該雙重標準

林早洩係覆都唔會

咁所以咪兩邊都預左要屌到上太空囉
無理由因為咁都幫人護航

好明顯admin已經處理緊
24小時內覆到係可以接受
如果你要佢即覆未免強人所難

咁似建制派講d 野
高登咁廣為人知係唔耐就會有d花生post

寧得罪拉登 莫得罪高登 d人就係驚比人post高登公審

如果真係有小小過界既post就del 咁真係有失娛樂性

係,點解高登咁出名?
就係有親花生post 上新聞,一定會掛個高登名出黎
長久下來,咪吸引人多左留意下

事實係呢度好多人連高登都冇上過

出面d潮文post好撚多真心

又成堆5p post

依個真 moon都唔知

咁快撚啲del哂堆過界post唔好再出名好過
好多小事都起一餐
戇鳩

都唔應該del post
其他人覺得佢on9 自然會起返佢
支持樓主監測呢單野
言論自由好重要
高登因為呢樣受左唔少官司
LIHKG會唔會因為要避開呢樣野就del post?

唔應該雙重標準

林早洩係覆都唔會

前面仲有班人話以前高登唔會del post 添,痴鳩線,平行時空

其實係會架,不過del 一個之後通常好大反彈,開個新post 再大家瘋狂推post 咁開到三四五咁樣

以前唔知,至少我入高登之後無發生過
屌 你地班友識唔識規矩架

不嬲del完post 有巴打back up左 再推返上黎架ma

切勿咟車太貼

唔應該雙重標準

林早洩係覆都唔會

咁所以咪兩邊都預左要屌到上太空囉
無理由因為咁都幫人護航

好明顯admin已經處理緊
24小時內覆到係可以接受
如果你要佢即覆未免強人所難

咁似建制派講d 野

你唔洗負責梗係輕鬆
個del post standard 定得唔好就真係玩撚完
https://lihkg.com/tnc

一開始既服務條款

係,點解高登咁出名?

又成堆5p post

依個真 moon都唔知

好多小事都起一餐
戇鳩

都唔應該del post
其他人覺得佢on9 自然會起返佢

當年膠登有條女自拍祼照放係膠登(已經較非公開無AC睇唔到)
完全無踩親任何人,都比人搬去高登起底啦,重要起撚錯搞埋人地細妹
係連登又好高登又好,娛樂性/好笑/夠啜核永遠主導群眾

我宁愿当光谱阔大家价值观唔一样

有D巴打口不择言,行得企得正事无不可对人言
有D巴打著重私隐,网上言行好似cosplay另一个人

唔應該雙重標準

林早洩係覆都唔會

淨係今年我記得嘅,最少都有oscar ma 同港大醫學院爆料post 係試過del
其實點解唔整個投票制去del post同ban人,拋番個波比大家唔係點都最好咩?

膠登咪失敗例子
得返成班on9圍威喂
唔鍾意某個會員就投票ban鳩人

乜胶登有D咁既猎巫野
当年reg唔到
否则应该一早畀人ban鸠

關你撚事咩大陸狗 躝返去百度啦
https://lihkg.com/tnc

一開始既服務條款

「⋯你了解lihkg.com並未針對「內容」事先加以審查,但lihkg.com及其指定人有權(但無義務)依其自行之考量,拒絕和移除可經由本服務提供之任何「內容」。在不限制前開規定之前提下,lihkg.com及其指定人有權將違反本服務條款和令人厭惡之任何「內容」加以移除。⋯」

唔應該雙重標準

林早洩係覆都唔會

淨係今年我記得嘅,最少都有oscar ma 同港大醫學院爆料post 係試過del

咁公道講,港大爆料個d真係關法律問題
oscar聽過,無去了解過
你地班撚樣想食花生就自己開個post黎diu嗰啲post主啦
嗰啲del左嘅post有其他人嘅私隱架
影響緊人地嘅名聲架
你估個女仔見到俾人無啦啦屈做雞會點呀
宜家admin del左個唔好咩?
成日話係喺度post野要自己負番責任
咁你地咪開第二個post起佢地底囉
做乜一定要留番個post喺度
講到尾你地都係因為睇唔到啲女啲相先發晒矛姐
引撚用完條大陸仔講野未啊
Block撚左都要見到
Admin 不如公開del post標準
對大家都好
你地班撚樣想食花生就自己開個post黎diu嗰啲post主啦
嗰啲del左嘅post有其他人嘅私隱架
影響緊人地嘅名聲架
你估個女仔見到俾人無啦啦屈做雞會點呀
宜家admin del左個唔好咩?
成日話係喺度post野要自己負番責任
咁你地咪開第二個post起佢地底囉
做乜一定要留番個post喺度
講到尾你地都係因為睇唔到啲女啲相先發晒矛姐

post又唔del得
比人告果陣又要幫你頂
呢度班大帝真係玩撚哂

我宁愿当光谱阔大家价值观唔一样

有D巴打口不择言,行得企得正事无不可对人言
有D巴打著重私隐,网上言行好似cosplay另一个人

你打返中文啦阿鬼

唔應該雙重標準

林早洩係覆都唔會

咁公道講,港大爆料個d真係關法律問題
oscar聽過,無去了解過

據聞係hku med soc 果邊投訴,有無法律問題就唔知了。
今次等睇連巴今次點解釋啲準則啦

係,點解高登咁出名?

又成堆5p post

依個真 moon都唔知

好多小事都起一餐
戇鳩

過唔過界自有公論 洗乜成個post del鳩左

係,講到人地send一send email 比admin 就del咁
不過坐得admin個位不嬲唔好做
屌你班道德撚衝哂出黎,要壇規就學樓上話齋,你去2000fun同香討啦

由賭撚劉爵士年代已經係咁玩,你要乾淨環境,死返去教會啦屌

咁搞落去仲差過舊壇

冇計,呢度太多新會員

高登未收皮個時已經講過

到第二個壇紅個時一樣會有高登d問題

因為個系統同玩法根本無變

甚至更差,因為ac renew曬,分唔到邊d係新注冊

真係唔好以為呢到係烏托邦

一樣有大把問題

一樣有大把黑暗

我覺得好多 new users 以前都係CD - ROM

依家有新 forum 個個上曬水做會員

其實就根本唔理解高登系統同文化

根本唔知道點解高登呢個社區係幾咁特別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞